Thomas Levin minder om sin rolle i ”Badehotellet”: Jeg er selv jøde

– Jeg er jøde. Det fylder ikke på et religiøst plan, men jeg har en bevidsthed om det kulturelt og historisk, siger Thomas Levin.

– Jeg er jøde. Det fylder ikke på et religiøst plan, men jeg har en bevidsthed om det kulturelt og historisk, siger Thomas Levin.

(Foto: Mikael Rieck)

Grusomhederne, der under 2. verdenskrig blev begået mod jøderne, var ikke noget, som Thomas Levin havde behov for at læse op på, da han fik rollen som den jødiske mand Robert i den 6. sæson af ”Badehotellet”.

Den 40-årige skuespiller er nemlig selv jøde, og hans bedsteforældre, der levede under 2. verdenskrig, var en del af den barske virkelighed.

– Min farmor var fra Østrig og jødisk og blev taget i Wien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 6. sæson af TV2’s succes-serie spiller Thomas Levin rollen som den danskjødiske Robert, der er bror til Sibylle. Han blev gift med en pige fra Østrig, som blev slået ihjel pga. sin religion. Derfor er enkemanden Robert nu flygtet til Danmark og håber på at komme videre til Sverige. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

– Min farmor mistede en del af sin familie, men på mirakuløs vis undgik hun at komme til en udryddelseslejr, men kom til en af de milde lejre, som hedder Theresienstadt, siger Thomas Levin til SE og HØR.

Her mødte hun min farfar, som var dansk. Han nåede ikke at flygte til Sverige, så han blev også sendt derned, hvor de mødte hinanden, forklarer Thomas.

På ”Badehotellet” spiller han Robert, som netop er flygtet fra Østrig for at undgå at ende i sine bedsteforældres virkelighed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Det (jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig, red.) har altid været en del af min bevidsthed, for det er der, jeg kommer fra, fortæller Thomas Levin, der nemt kunne sætte sig ind i Roberts følelser. (Foto: Mikael Rieck)

Et mirakel

Efter krigen flyttede Thomas’ farmor og farfar tilbage til Danmark, hvor de blev forældre til Thomas’ far.

Hans mor er også jødisk, og hans mormor og morfar var heldige, at de nåede at flygte til Sverige under krigen. De forelskede sig først, da de vendte tilbage til Danmark.

– Det har altid været en del af min bevidsthed, for det er der, jeg kommer fra.

Jeg er ret klar over, at jeg ikke ville have været her, hvis der ikke var sket alle mulige ting, som muliggjorde det, funderer skuespilleren.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det har været fantastisk for Levin at blive en del af ”Badehotellet”. – Det er både et meget kærligt og et meget professionelt sted at være. (Foto: Mikael Rieck)

Thomas er far til Martha på halvandet år og Jacob på otte år, som han har sammen med sin kone og kollega Laura Christensen.

– Jeg har giftet mig ikkejødisk. og mine børn er ikke jødiske, da det følger moderen, siger Thomas Levin.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 13 år har Laura Christensen og Thomas Levin dannet par. De blev gift for 11 år siden, og deres kærlighed har resulteret i børnene Jacob på otte og Martha på halvandet år. (Foto: Mikael Rieck)

Alligevel skal hans børn kende deres ophav.

– Vores yngste barn er halvandet, så hun er mest optaget af at spise en frugtstang.

– Vores ældste dreng ved godt, at der er en historie omkring familien, og hvad han også er dannet af, fastslår Thomas.

Du kan følge Thomas Levin og resten af ”Badehotellet” på TV2 mandag kl. 20.

Se klippet nedenunder, hvor Thomas Levin fortæller om sin nye rolle.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close