Oliver Bjerrehuus’ teenagesøn: Jeg vil ikke ende som far

– Du skal ikke ende som din far, råder 43-årige Oliver Bjerrehuus sin søn. – Det vil jeg heller ikke, lover 17-årige Oscar Bjerrehuus.

– Du skal ikke ende som din far, råder 43-årige Oliver Bjerrehuus sin søn. – Det vil jeg heller ikke, lover 17-årige Oscar Bjerrehuus.

(Foto: DR)

Verdens bedste dårligste far.

Den titel har 43-årige Oliver Bjerrehuus givet sig selv.

DR viser i en ny programserie med titlen ”Mere voksen end Bjerrehuus”, hvordan det er at være søn af Danmarks største drengerøv.

– Jeg er opvokset i et kaos, siger 17-årige Oscar Bjerrehuus i DR-programmet, der følger ham i en periode af hans liv, hvor han lige er begyndt i 3. g på Rysensteen Gymnasium.

Familien lukker et TV-hold ind i deres liv, hvor seerne får indblik i forholdet mellem far og søn, der på ingen måde er traditionelt.

– De (Oliver og eksen Anna von Lindholm, red.) er ikke ligesom alle andre, og jeg kan se, når jeg ser på mine venners forældre, at der ikke er nogen, der har haft en ungdom som mine forældre, siger Oscar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Oliver Bjerrehuus og sønnen Oscar.

(Foto: DR)

Kombinationen af kaos og kærlighed har dog ikke ødelagt den 17-årige sympatiske fyr – tværtimod.

– Jeg har det bedst, når jeg har styr på mit liv og ved, hvad jeg laver, slår Oscar fast.

– Han er mit mesterværk, siger Oliver om sønnen.

– Jeg er glad for, at du er kommet ud på den anden side og er blevet sådan en sød og glad dreng. Tænk, hvis du var en skadet en, der var helt fucked, siger Oliver Bjerrehuus.

Far for far

– Min far er ikke så god til at komme til tiden, og jeg synes ikke, det er så fedt at komme for sent, siger 17-årige Oscar Bjerrehuus som må jage på sin far Oliver for at få ham ud ad døren og sørge for, at de begge får lidt morgenmad, inden de sammen skal af sted til et fotoshoot.

I DR-programmet fortæller Oscar også, at han indimellem ligger i sengen med sin jævnaldrende kæreste, når hans far kommer væltende hjem fra en fest.

– Det er os, der er mor og far, der skal høre på deres fucking 14-årige søn, der kommer stiv hjem, siger Oscar, som dog også ser noget positivt i sin festglade far.

– På mange punkter har det været superfedt at vokse op med en far, der har så meget energi, og som godt kan lide at feste, men det kan også være irriterende, når jeg skal op og i skole, og min far holder en fest dagen før.

– Jeg skal nok overføre lidt til dig, så du kan blive ekstra pattelam. Stoffer er jo sindssygt dyre, siger Oliver, da sønnike skal på Roskilde Festival.

– Hvad skulle jeg gøre uden dig? ler Oscar, som dog slår fast, at han har et helt andet forhold til stoffer end sine forældre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I DR-programmet debuterer Oscar som model. (Foto: DR)

På trods af kaos, rod og brudte aftaler er Oscar ikke i tvivl om, at han har verdens bedste far.

– Han har altid været inkluderende over for mig. Jeg har altid fået lov til at have alle de venner, som jeg ville, med hjem. Han sætter sig ind i mit liv og mine venners liv, og han er så imødekommende, roser Oscar.

Moden model

Egentlig har 17-årige Oscar Bjerrehuus aldrig drømt om at gå i sine fars modelfodspor.

Alligevel skrev han for nylig kontrakt med Unique Models, og en af hans første opgaver var sammen med veteranen Oliver.

– Der var for meget fest, og jeg blev lidt væk i festen. Når du var i det miljø, flød det med fucking stoffer og lækre piger, siger Oliver Bjerrehuus om sin tid som topmodel, der også begyndte, da han var 17.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: DR)

Oscar har ingen planer om at gå samme vej.

– Jeg kan godt lide at feste, men jeg har også en selvkontrol, så jeg håber ikke, det tager overhånd, for jeg vil stadig gerne passe min skole, siger 3. g’eren Oscar.

– Mine forældre klarede ikke gymnasiet, men det vil jeg gerne vise, at jeg kan.

Mor tjekker ud

I slut-90’erne mødte Oscars forældre hinanden, da de begge var modeller i New York.

Kærligheden bar frugt, men forældrene blev skilt, da sønnen var tre år.

Siden har Oscar boet halvt hos dem begge, men bor nu fast hos sin far på Nørrebro.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Oscars forældre. (Foto: Aller Media)

Hans mor, 44-årige Anna von Lindholm, sørger for økologisk mad, kys, kram og kærlighed, men indimellem lukker Oscars mor ned for omverdenen.

– Sådan er det nogle gange. Så tjekker hun lige lidt ud, siger Oliver om sin ekskone, da Oscar søger trøst hos farmand, efter at hans mor ikke har overholdt en aftale.

– Min far er supergod til at tackle de her situationer. Han forklarer det til mig på en god måde, siger Oscar.

– Det er vildt, at du er blevet så vellykket en mand med de tossede forældre, siger mor Anna i DR-programmet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

70-årige Suzanne Bjerrehuus er en værdsat mor og farmor i Oliver og Oscars liv. Og den tidligere TV-sild sørger for, at de får fyldt køleskabet op, mens Oliver har travlt med at spille musicalen ”Kærlighed ved første hik”. (Foto: Aller Media)

Stabile Sofie

Oliver Bjerrehuus lægger ikke skjul på, at han har levet et liv med mange damer. En livsstil, hans søn ikke slægter på.

– Jeg kan godt lide at være sammen med den pige, jeg elsker, i lang tid. Måske i modsætning til min far, griner Oscar, der har været kæreste med Sofie siden 1. g.

– Hun er en god kæreste, fordi hun forstår mig og min anderledeshed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sofie og Oscar. (Foto: DR)

– Jeg kommer fra et sted, hvor jeg nok har opdraget mig selv mest, for vi har ikke så meget struktur, som hendes familie måske har.

– Sofie er helt klart en person, der giver mig tryghed og stabilitet, fordi hun er så omsorgsfuld omkring mig, fortæller Oscar om sin kæreste.

Otte års kaos

I mange år havde Oliver Bjerrehuus og eksen Gunnvør Dalsgaard, 35, et stormombrust on-/off-forhold – og det har naturligvis haft indflydelse på Oscars opvækst.

– Jeg har været i situationer, hvor min mor eller far har skændtes med deres ekskæreste, og så var det svært at finde et sted, hvor der var ro, siger Oscar.

– Der kunne jeg godt have haft brug for en mor eller far, der sagde ”Det er o.k.” eller satte en stopper for skænderierne, så de ikke varede i seks til otte år, lyder det fra Oscar.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Oliver har fået i alt tre børn med Gunnvør Dalsgaard, der blandt andet er kendt fra TV3-programmet "Forsidefruer". (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg kunne ikke stå inde for at være far på den måde. Det var ude af kontrol, og jeg har haft sindssygt dårlig samvittighed, erkender Oliver, som har fået tre børn med Gunnvør.

I hele programserien omtales hun udelukkende som ”eksen”.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close