Hjemme på visit: Stéphanie Surruque færdig med fransk jul

Det er ikke nemt med ønskelisten for 41-årige Stéphanie Surrugue. – Jeg har ønsket mig nogle vinglas, hvilket er verdens dårligste idé, for de skal på en eller anden måde transporteres tilbage til Frankrig.

Det er ikke nemt med ønskelisten for 41-årige Stéphanie Surrugue. – Jeg har ønsket mig nogle vinglas, hvilket er verdens dårligste idé, for de skal på en eller anden måde transporteres tilbage til Frankrig.

(Foto: Thomas Laursen)

Det er ikke mange julelys, der pryder gaderne, da SE og HØR møder Stéphanie Surruguehendes hjemmebane i Paris.

Den dansk-franske journalist glæder sig derfor til at flyve til Danmark for at fejre højtiden, for her bliver der gjort lidt mere ud af julen.

– Jeg er et kæmpe julemenneske, og jeg er blevet det mere og mere, efter at jeg er flyttet til udlandet.

Jeg begynder at pynte op meget tidligt – den 24. november – ellers får jeg ikke nok ud af min julepynt, fordi jeg ikke er hjemme.

Det er blevet en ting for mig for rent faktisk at understrege, at jeg har et hjem, fortæller 41-årige Stéphanie, der i årene som korrespondent både i USA og internationalt ikke har tilbragt mange vågne timer i sine lejligheder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stéphanie Surrugue

– Jeg glæder mig allermest til at se julepynten i København, fortalte Stéphanie Surrugue, da SE og HØR mødte hende i Paris. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det er lidt pinligt, men fordi jeg rejser så meget og elsker jul, vil jeg have et juletræ, men det giver ikke rigtigt mening.

Da jeg boede i USA, købte jeg mig et flot plasticjuletræ, som kan pakkes ned.

Jeg har lovet mig selv, at når jeg er færdig med at være korrespondent, skal jeg have et rigtigt juletræ, fortæller Surrugue med et grin og fortsætter:

– Jeg pynter med min abnorme samling julepynt, som vokser hele tiden. Hver gang jeg er i et nyt land, køber jeg et eller andet skørt, der kan hænges på mit træ.

Røvsyg jul

Når hele moradset kulminerer juleaften, bliver det hjemme i Danmark.

Den franske jul kan slet ikke få DR-korrespondenten op at støde.

– Min værste jul er uden sammenligning den eneste jul, jeg har holdt i Frankrig.

Jeg var 15 år, og jeg var i chok over, hvor røvsyg en jul det var, husker Stéphanie, som med egne ord er en skamløs flæskestegsspiser – alt andet på julebordet er en uskik.

– Maden kunne være østers, men det kan også være foie gras, kalkun eller blodpølse.

Jeg syntes, at alle traditionerne var forkerte og dødkedelige, og jeg lovede mig selv, at jeg aldrig skulle holde jul i Frankrig efter det, men så havde jeg prøvet det, fortæller hun.

Selv om julen foregår i Danmark, bor hun hverken hos familien på Vestegnen eller på hotel i juledagene.

– Jeg har aftalt med en af mine venner i København, at jeg skal bo hos ham, når jeg er hjemme til jul. Det med at bo på hotel i julen er simpelthen for nederen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der er meget transport til og fra Danmark for tiden, hvor hun og kollegaen Kåre Quist, 47, er værter på diverse shows. (Foto: René Schütze)

Boblernes fest

Nogle af de franske traditioner kan nu alligevel bruges, når familien Surrugue samles juleaften.

– Vi har et par franske traditioner, f.eks. champagne!

Champagnen flyder i de franske familier juleaften, og det gør den også i min familie. Vi drikker i det hele taget meget champagne.

Vi har også en anden tradition, som jeg har fået listet ind ad sidedøren, og det er, at vi spiser sådan en julekage, der hedder Bûche de Noël. Den ligner en træstub og smager sindssygt godt, siger Stéphanie.

Artiklen fortsætter under Instagram-billedet ...

- Lad det boble! Champagnen flyder, når både Stéphanie og søsteren Isabelle holder jul hos mor Lilian i Danmark. (Foto: Instagram (Stéphanie Surrugue))

Champagnefesten stopper dog ikke i familiens skød.

– Jeg har haft en tradition, da jeg boede inde i Studiestræde.

– Efter juleaften, når folk var på vej hjem, mødtes mine venner og jeg i min lejlighed og drak champagne, ævlede om gaver og debriefede på julen.

Det har jeg ikke fortalt min ven, jeg skal bo hos, men det ville jeg synes var rigtig hyggeligt, vi gjorde igen i år.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close