Nyheder18. oktober 2017

Søren Gade ti år efter hustruens død: Umådelig tæt på døtrene

– Uden at jeg skal kloge mig på andre fædres forhold til deres døtre, så tror jeg ikke, at der vil være mange, der har et tættere forhold til deres piger, end jeg har til mine to, siger Søren Gade til SE og HØR.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/soeren-gade-2.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Til januar er det ti år siden, at Venstre-veteranen Søren Gade mistede sin hustru, Helle Buskbjerg Poulsen til tarmkræft.

Parret nåede at få knap 25 år sammen, før Helle døde i en alder af bare 48. Sammen fik de døtrene Ida og Mette, der blot var 18 og 16 år gamle, da deres mor gik bort.

Helles sygdom og død har gjort, at Søren Gade har fået et utrolig nært forhold til sine døtre.

– Jeg bliver tvunget til at forholde mig til nogle ting, som det havde været naturligt, at pigernes mor havde forholdt sig til. Jeg får helt sikkert ikke alle diskussioner med, men jeg får i hvert fald nogle, som jeg ikke havde fået, hvis min kone havde levet. Og det er jo ikke skidt, at jeg er kommet tættere på Ida og Mette. Uden at jeg skal kloge mig på andre fædres forhold til deres døtre, så tror jeg ikke, at der vil være mange, der har et tættere forhold til deres piger, end jeg har til mine to, siger 54-årige Søren Gade, da SE og HØR møder ham på hans kontor på Christiansborg.

Hvert år tager familien eksempelvis på ferie sammen.

– Vi vælger hinanden til. Vi tager i sommerhus sammen og laver mad sammen. Det havde vi sikkert også gjort, hvis Helle havde levet – men det er en stor glæde for mig, at jeg er så tæt på dem, som jeg er, fortæller den gæve jyde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/soeren-gade-og-doetre.jpg
Søren Gade med sine to døtre Mette og Ida i 2009. (Foto: Jesper Sunesen)

Den 2. september blev den ældste datter Ida gift, og han førte hende op ad kirkegulvet.

– Det var jo sådan en dag, hvor man syntes, det kunne have været sjovt, hvis hendes mor havde været der. Også for hende, fortæller han.

null

I dag er Søren Gade ambassadør for Kræftens Bekæmpelses ”Stafet For Livet” og protektor for Tarmkræftforeningen. Og han håber, at flere vil lade sig screene for tarmkræft.

– Jeg sidder og kigger på tal for folk over 50, som kan få lavet en afføringsprøve, og så kan de med høj sandsynlighed se, om de har kræft eller ej. Der er kun 65 procent, som gider lade sig screene, siger Søren, der både har en mormor, farfar, mor og hustru, der har fået tarmkræft.

– Tarmkræft er farlig, men hvis den bliver opdaget i tide, bliver du helbredt, fastslår han.

Læs hele interviewet med Søren Gade i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold