Nyheder20. december 2015

Bodil Jørgensen: Sådan holder jeg jul

Bodil Jørgensen elsker traditioner, og julen er skam ingen undtagelse.
https://imgix.seoghoer.dk/media/9b3f0193016a4ee1afc4c42f197fc729.jpg
 Foto: All Over

Julen er en tid for traditioner, og sådan er det også hos skuespillerinden Bodil Jørgensen.

Først og fremmest skal børnene glædes. Derfor bliver der altid sat grød frem til nissen lørdagen inden advent.

- Vi sætter altid grød ud til nissen, og om morgenen er grøden spist, og så ligger der en pakke i stedet. Børnenes glæde er det hele værd, siger hun til Ritzau Fokus.

Skuespillerinden, der på det seneste har spillet med i film som "Mænd og høns" og "Mennesker bliver spist", går også meget op i bibelhistorien og budskabet bag julen.

- Jeg holder meget af julebudskabet om det lille barn. Jeg synes, at det er sådan en genial tanke at sende et lille barn som en ny gud - som et menneske, så vi kan lære at blive mennesker, siger hun og fortæller, at hun går i kirke hver søndag i advent og juleaftensdag.

Når kalenderen siger den 24. december, bliver der også danset rundt om juletræet, og så går turen rundt i huset til sangen "Nu er det jul igen".

- Vi skal rundt i alle rum i hele huset, mens vi synger den, griner hun.

Hovedretten overlader hun til sin mand, filmfotografen Morten Søborg, som ifølge skuespillerinden laver den bedste and. Men desserten står hun selv for.

-Ris a la mande skal vi jo have, så den står jeg for. Jeg holder meget af det, men der er ikke så mange af de andre, der er vilde med det, men de vil sjovt nok gerne være med til at slås om mandlen, griner hun.

I år er der dog alligevel også flere ting, der ikke er helt, som de plejer. Den 54-årige skuespillerinde er nemlig flyttet til Lyngby sammen med familien, og det giver plads til at indføre nye juletraditioner.

- Vi holder jul i det nye hus i år, så vi skal til at finde på nye traditioner og nye steder, hvor nissen kan holde til. Der er heldigvis en masse skabe og skunke, hvor han kan være. Vi skal se, hvor højt træet kan blive i den nye stue og finde nye kroge til julepynten. Det nye sted skal indvies med julesang og julestads og knas, siger hun.

Første juledag står den i stilhedens tegn, og så vil hun også gerne nå en tur i kirke.

- Første juledag elsker jeg stilheden, at dvæle ved tingene og kigge på gaverne. Det tror jeg, at alle gør, siger hun og fortæller, hvorfor julen betyder noget helt særligt.

- Både adventstid og jul betyder meget for mig. Det symboliserer en ny tid, nyt håb og en ny begyndelse. Der ligger så meget bag.

Bodil Jørgensen er snart aktuel i tv-serien "Badehotellet", der har premiere den 28. december på TV2.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold