Nyheder17. december 2017

Rosa tilbage på skærmen: Bager med datteren

Årets deltagere inviterer et familiemedlem eller en ven med i køkkenet, når der skal fremstilles konfekt og julebag den 23. december.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rosa_0.jpg
 (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Seerne måtte sige farvel til amatørbageren Rosa før finalen i “Den store bagedyst“, men nu er kvinden fra Glyngøre tilbage i bageteltet med forstærkning.

Datteren Trine Marie Hansen skal nemlig hjælpe med at kreere julelækkerier i programmet, hvor de fire bedste par sikrer sig adgang til nytårsudsendelsen.

– Det var dejligt at dele oplevelsen med min datter. Jeg tror, jeg var meget kontrollerende, hvilket jeg ikke er så stolt af, siger Rosa og fortsætter:

- Jeg skal fejre juleaften med min mand og datter. Og allerede 1. juledag kommer søn, svigerdatter og de tre børnebørn hjem og fejrer bagjul, afslører hun.

Det er igen dommerduoen Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, som skal smage på chokolade med knæk, fløjlsblød marcipan og gærdej, når deltagerne skal dyste i “Den store jule- og nytårsbagedyst“.

Du kan se første del af jule- og nytårsspecialen den 23. december på DR1.

Læs hvem de andre bagedyst-deltagere har inviteret med herunder:

Finalisten Kirsten Thur og kusinen Nadine matcher perfekt i deres farvestrålende kjoler.

https://imgix.seoghoer.dk/kirsten-thur_0.jpg
 Foto: Agnete Schlichtkrull

(Foto: Agnete Schlichtkrull)

– Det var fantastisk at få hjælp af hende, da vi på mange måder er ens – trods den store aldersforskel. Vi skal fejre jul sammen i Langeskov hos hende med mine granfætre, min faster og resten af familien. Det bliver en stor jul med alle slags kød, både and og flæskesteg og medister, fortæller den unge dame.

Årets anden finaledeltager får selskab af lillesøsteren Susanne.

https://imgix.seoghoer.dk/jesper-soevndal_0.jpg

(Foto: Agnete Schlichtkrull)

– Hun bor i Nordjylland med sin kæreste, så det var dejligt, at vi havde en masse tid sammen, hvor vi kunne bage og hygge os. I år skal jeg fejre jul med min familie hjemme hos mine forældre i Holstebro.

Mit favorit-julebag er vaniljekranse med mandler og kogte norske klejner. Men jeg kan egentlig bare generelt godt lide julebag. Alt er sprængfyldt med krydderier, smage og dufte, og så er det en tradition at bage julekager sammen med venner og fylde alle kagedåser op, fastslår Jesper Søvndal.

Jacob Hjort har inviteret vennen Casper med. Og det var en sjov oplevelse, forsikrer den 31-årige fyr.

https://imgix.seoghoer.dk/jacob-hjort.jpg

(Foto: Agnete Schlichtkrull)

– Jeg får hjælp af min rigtig gode ven og nabo Casper Olsen. Jeg skal holde jul med min farmor, mor, far og lillesøster. Rigtig hyggeligt, som det plejer at være, fortæller Jacob, hvis yndlingsbag er vaniljekranse.

Også Nip og Anton er der gensyn med.

https://imgix.seoghoer.dk/nip-og-anton.jpg

(Foto: Agnete Schlichtkrull)

– Jeg har taget min studieveninde med mig i køkkenet denne gang. Vi har kun kendt hinanden i lidt over et års tid, men vi er rigtig gode til at supplere hinanden. Jeg skal fejre jul med hele familien. Vi bliver mellem ti og 15 mennesker, så det er virkelig, virkelig hyggeligt at få set alle på én gang, lyder det fra aarhusianeren.

Sponsoreret indhold