Nyheder29. november 2017

Årets Bagedyst-vinder: Overrasket over uventet sejr

Andrea Søllested fik alt det med, hun håbede, da hun blev kåret som vinderen af kagekonkurrencen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0248852.jpg
 (Foto: DR1)

Vinderen af "Den store bagedyst" 2017 er Andrea Søllested.

Finalen stod mellem hende, Kirsten Jazmin Thur og Jesper Søvndal, men det var den 51-årige kostumeskrædder fra Næstved, som dommerne kårede som vinderen af kagekonkurrencen.

- I det øjeblik, de nævnte vinderen, var det, som om jeg så det hele ude fra. Det var en fantastisk afslutning på en kæmpestor oplevelse. Det var bestemt uventet. Det havde jeg aldrig i mit liv forestillet mig.

- Jeg blev fuldstændig vild og megaglad - mest af alt, fordi det var en dejlig fornemmelse at komme godt i mål, og så stod jeg der sammen med mine to bedste venner fra bagedysten, lyder det fra Andrea Søllested, der privat er gift og mor til tre.

I finalen imponerede hun dommerne med sin Harlekin- og Columbine-kage, som skulle repræsentere en maskulin og en feminin del og lede tankerne hen på teaterverdenen.

Det gjorde kagekreationen meget personlig for bagedystvinderen:

- Maskering og kostumer er noget, jeg har beskæftiget mig meget med gennem mit liv, så det ville jeg gerne fortælle en historie om i kager, fortæller hun.

Andrea Søllested har altid bagt og udtrykt sig kreativt, og efter at have set "Den store bagedyst" de foregående sæsoner ville hun gerne forene de to ting.

- Jeg syntes, det var spændende at se, om jeg kunne bruge min kreativitet og flytte den over til det at bage kage, og det kunne jeg godt, fortæller Andrea Søllested og uddyber:

- For mig er det egentligt ligegyldigt, om jeg er ved at omorganisere mit staudebed eller i gang med at sy renæssancedragter - når jeg beskæftiger mig kreativt, har jeg det rigtig godt og synes, jeg bruger mine evner allerbedst.

Efter at have gået med hemmeligheden siden i sommer kan Andrea Søllested endelig fortælle om titlen og trofæet, som er krymlet på toppen af hele forløbet.

- Det at komme til finalen var succesen og sejren for mig, fordi så betød det, at jeg havde været med hele vejen.

- Jeg fik det med, jeg havde håbet. Jeg lærte en hel masse, fik indblik i en tv-produktion, jeg fik en hel masse venner, en fantastisk oplevelse og brugt min kreativitet. Jeg har lært nye ting om mig selv, og en af dem er, hvor god jeg er til at lukke omverdenen ude, når jeg arbejder under pres.

For Andrea Søllested betyder bagedyst-sejren, at hun kun lige er begyndt.

- Jeg kunne godt tænke mig at arbejde videre med det koncept, jeg kalder kagekunst, og lave nogle fuldstændig vilde og kreative kageinstallationer, som går ud over den tanke, som vi normalt har om, hvordan kage skal se ud.

- Pt. er der en masse på bedding. Jeg kommer ikke til at åbne en kagebutik eller café, men jeg er bare en kunstner, der synes, det er fantastisk sjovt og spændende at gribe denne her chance til at putte nogle af mine visuelle idéer ind i bagværk, lyder det fra Bagedyst-vinderen anno 2017.

"Den store bagedyst" vender tilbage på DR1 i 2018, og der er åbent for tilmeldinger.

/ritzau/

Sponsoreret indhold