Nyheder3. december 2017

”Den store bagedyst”: Disse kager er de mest stolte af

– Jeg er mest stolt af mine snitter, hvor jeg synes, at fortællingen om Vesterhavet, smagene, formen og farven hang megagodt sammen, siger bagedyst-finalisten Jesper Søvndal.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den-store-bagedyst-finale.jpg
 (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Alle sæsonens deltagere samt venner og familie var mødt op i teltet i Jylland, hvor årets vinder af ”Den store bagedyst” blev kåret efter en nervepirrende dag.

Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen endte med at beslutte, at Andrea skulle løbe afsted med titlen som vinder af "Den store bagedyst".

I anledningen af bagedystens finale har SE og HØR spurgt finalisterne om, hvad de er mest stolte af.

JESPER SØVNDAL

https://imgix.seoghoer.dk/jesper-soevndal.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Jesper Søvndal fra "Den store bagedyst" (Foto: Thomas Laursen)

Den 28-årige fyr fra Kolding er ikke kun ferm med en skruetrækker, efter at han på egen hånd har istandsat sin lejlighed. Han kan også jonglere med mel, chokolade og lækre smage.

– Jeg er mest stolt af mine snitter, hvor jeg synes, at fortællingen om Vesterhavet, smagene, formen og farven hang megagodt sammen. Jeg er mindst stolt af mit mesterværk i USA-programmet – det lignede allermest en karklud. Heldigvis smagte det godt, men det bar præg af, at jeg ikke havde forberedt mig godt nok, forklarer den uddannede grafiske designer.

– Nu skal jeg forhåbentlig lave sjove projekter, hvor omdrejningspunktet er kage, mad og formidling. Jeg vil rigtig gerne, hvis jeg kan være med til at sætte et positivit aftryk og til at ændre nogle ting. Det kunne være i forhold til klimaet eller den måde, vi omgås hinanden og taler til hinanden på. Det kunne være sjovt at være en slags ”kageaktivist” og komme ud at møde en masse mennesker, så forhåbentlig går nogle af de drømme i opfyldelse, lyder det fra amatørbageren Jesper Søvndal.

[node:aller-related-content:3]

ANDREA SØLLESTED

https://imgix.seoghoer.dk/andrea-soellested.jpg
 Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Andrea Søllested (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Den 50-årige kvinde fra Næstved har imponeret dommere og seere utallige gange med sin sans for smag og detaljer.

– Jeg har været mest stolt af min tipikage. Og mindst stolt af mine (temmelig ubagte) souffleer, fortæller hun og lover, at hun ikke er færdig med at fremtrylle sødt bagværk.

– Jeg er slet ikke færdig med at lære mere om at bage, så jeg fortsætter med at udvikle mine bagefærdigheder og med at lege med kreative løsninger på kagedesign. Det bedste ved at medvirke har været alle de dejlige mennesker, jeg har lært at kende, samt at jeg har lært vildt meget om at bage, fortæller Andrea.

KIRSTEN THUR

https://imgix.seoghoer.dk/kirsten-thur.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Kirsten Thur (Foto: Kaspar Wenstrup)

Årets yngste finalist stammer oprindelig fra Fyn, men nu er hun bosat i hovedstaden med sin kæreste.

– Nu står jeg i finalen med to, jeg kan kalde venner, to der ville lægge konkurrence til side for et godt venskab, to, der stadig kan hygge sig under en vildt stressende bagning, fastslår Kirsten, hvis force er netop fyldte chokolader, som er temaet i finalen.

Men den unge dame elsker ikke kun at stå i køkkenet. Hun er også skrap til at sy.

– Jeg syr mine egne forklæder, lyder det fra hende.

Sponsoreret indhold