Robert Hansen: Ædru i to år

38-årige Robert Hansen fortæller, at han har indopereret en dims i hjertet, der konstant siger ”dok-dok-dok”. I 2015 fik han en akut hjerteoperation.

38-årige Robert Hansen fortæller, at han har indopereret en dims i hjertet, der konstant siger ”dok-dok-dok”. I 2015 fik han en akut hjerteoperation.

(Foto: Mikael Rieck)

Som 38-årig har Robert Hansen prøvet mere, end de fleste når på et helt liv. Børneberømmelse, misbrug, død, en hjerteoperation samt en hjerneblødning.

Alligevel står han måske stærkere end nogensinde, og selv om bagagen er tung, er han nu i gang med et helt nyt kapitel af sit unge liv. Om lidt er han musical-aktuel med ”Kærlighed ved første hik”, hvor han atter spiller over for Sofie Lassen-Kahlke.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Robert spiller atter Viktor. Denne gang i musicalen ”Kærlighed ved første hik”. 42-årige Oliver Bjerrehuus, 39-årige Sofie Lassen-Kahlke og bl.a. 46-årige Joachim Knop er også på rollelisten. (Foto: Miklos Szabo)

For nylig gav Robert et sjældent ærligt interview med Femina, hvor han ærligt åbner op, samtidig med at han bliver bedt om at forholde sig til sit gamle – måske knap så sunde liv. Ugebladet spørger blandt andet, om han ville gøre alting igen.

– Nej, det ville jeg ikke. Ha-ha. Jeg kunne godt have tænkt mig at tage det hele lidt mere seriøst. Mig selv inklusive sådan generelt. Det dér med at tage livet for givet, det har jeg gjort i meget lang tid. Jeg kunne godt have tænkt mig at have værdsat livet lidt mere og passet lidt mere på det.

– Sådan kan jeg godt få det. Den dér med: ”Jeg fortryder ingenting” – det er slet ikke mig. Men jeg gider heller ikke hænge mig for meget i det, fordi det nu engang er sådan, det er. Et eller andet sted handler det måske om at prøve at få det bedste ud af det, der er tilbage. For jeg har i hvert fald erfaret på egen krop, at man ikke ved, hvor lang tid der er, eller hvornår det hele slutter, siger Robert.

Sygdom og misbrug

Den meget ydmyge holdning til hans eksistens kommer af, at Robert i 2015 måtte gennemgå en akut hjerteoperation for så to år senere – i 2017 – at blive ramt af en hjerneblødning.

Tidligere i voksenlivet endte han på forsiden af B.T., da han blev knaldet for besiddelse af kokain, og i 2006 kunne Ekstra Bladet så berette, at han atter havde næsen i pudderdåsen. I dag kan Robert stolt sige, at han ikke har været fuld i to år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I dag ser Robert Hansen friskere ud end nogensinde.

I dag ser Robert friskere ud end nogensinde. (Foto: Thomas Laursen)

– Så jeg prøver sgu at nyde livet så meget som muligt. Det har taget mig 38 år, men jeg tror efterhånden, at jeg har lært det. Jeg kan enormt godt lide livet nu med min kost og med træning Og nu skal man passe på, hvad man siger, men jeg føler mig virkelig ret meget i vater. Jeg er endelig ved at kunne sige: Jeg er sgu ved at lære det her, mand! Det er dejligt. Det har været en rejse. Så livsnyder ja, men bare på en anden måde end med rosé og gang i den, siger han.

– Ja, jeg har ikke godt af det. Det har jeg ikke. For mig har det altid været en underskudsforretning. Kæft de dæmoner har virkelig buldret, fortæller han.

Ugebladet spørger, om Robert så har fået bugt med dæmonerne.

– Ja. Men jeg er virkelig påpasselig med at sidde og sige sådan noget. Fordi det har været sådan en kamp for mig det meste af mit liv. Man skal aldrig jinxe det. Men det er dejligt nu, siger han.

Robert er far til Herman på fem år, men damebladet kan desuden berette, at der er en ny kvinde i hans liv, som han dog ikke er klar til at fortælle om endnu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close