Raket-Madsen i ny bog: Så hård var barndommen

Raket-Madsen

Raket-Madsen

(Foto: Deadlinepress.dk)

Lang tid før Peter Madsen blev ”Raket-Madsen”, var han ”Fessor” – en lille dreng, der flyttede rundt i landet sammen med sin far Carl og med en trist baggrund.

Den bebrillede og belæste skoledreng havde de første seks år af sit liv boet sammen med både far og mor og tre ældre brødre i Skælskør. Dagligdagen var fyldt med vold. Både til Peter Madsens mor og til hendes tre ældste sønner, som hun havde fået, mens hun var først i 20’erne, med tre andre mænd end Carl.

Peter Madsen blev dog aldrig slået, for han var faderens yndling. Og som seksårig, da forældrene skulle skilles, fik drengen et valg af sin far: Han måtte bo hos lige den af forældrene, han gerne ville. Men den, han valgte fra, kunne han ikke længere have kontakt med.

Derefter mødtes han kun med sin mor en gang om året. 

Det skriver forfatter Thomas Djursing i det seneste afsnit af sin artikelserie ”Ubådsmysteriet”, som udkommer løbende på saxo.com.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Thomas Djursing Raket Madsen

Peter Madsen har i en årrække været blandt journalist Thomas Djursings arbejdsområder. Nu følger han drabssagen tæt og skriver løbende en såkaldt serial om Raket-Madsen og ubådsmysteriet. (Foto: Peter Grosen)

Lavede fyrværkeri

I andet afsnit af serien skriver forfatteren blandt andet om raketbyggerens barndom, som han nåede at tale med Peter Madsen om, mens han arbejdede på bogen ”Raket-Madsen” i 2014.

Her kom opfinderen også ind på sin tid i skolen.

– Jeg var så meget udenfor, at jeg ikke vidste, at jeg var udenfor. Jeg forstod ikke andre i klassen eller det sociale med gruppepres og kliker. Jeg var helt udenfor og forstod ikke, hvad de syntes var spændende, siger Peter Madsen i det afsnit, der hedder ”I håndjern”, og som udkom tirsdag. 

På et tidspunkt hjalp faderen dog ”Fessor” med at blive interessant i skolen. Han gik nemlig med til at købe kemikalier, som sønnike kunne bruge til at producere kanonslag. Det ulovlige hjemmelavede fyrværkeri solgte unge Madsen på skolen, og fortjenesten delte han med faderen. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Raket-Madsen

Som voksen har Peter Madsen taget afstand fra sine forældre, som begge er døde i dag. 
– Mine forældre skulle have haft nogle tæsk. De har løjet, bagtalt hinanden og været dumme og enfoldige, siger han i ”Ubådsmysteriet”. (Foto: Deadlinepress.dk)

Fødselsdag i fængslet

I dag er det dog helt andre lovovertrædelser, som 46-årige Peter Madsen er sigtet for. 

Når han i næste uge kan fejre sin fødselsdag i fængsel, er det med visheden om, at han inden længe skal i retten og forklare sig i sagen om den 30-årige svenske journalist Kim Walls død.

Wall døde i august i Madsens hjemmebyggede ubåd under mystiske omstændigheder og er siden fundet i vandet – i seks stykker og med adskillige knivstik i underlivet. Raketbyggeren har allerede indrømmet, at han parterede kvindens lig – men nægter at have været skyld i hendes død.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close