Nyheder11. november 2017

Forfatter bag bog om Raket-Madsen: Kvinder fyldte meget

At Peter Madsens seksuelle udskejelser skulle med i en bog, der egentlig handlede om at bygge raketter, var uundgåeligt, hvis man som læser skulle forstå manden, mener forfatteren.
https://imgix.seoghoer.dk/peter-madsen_1.jpg
 (Foto: Deadlinepress.dk)

For tre år siden udgav journalist Thomas Djursing en bog om Peter Madsen – en mand, der på alle måder var ekstrem.

Og allerede under arbejdet med bogen opdagede Thomas Djursing, at Peter Madsen var en mand, der havde sine mørke sider.

– Jeg var ikke klar over de mørke sider, vi måske har set her. Men han havde en livsførelse og et seksualliv, som var ekstremt på nogle måder og i hvert fald meget anderledes end det miljø, jeg kommer fra. Han levede på en anden måde. Han var nærmest en tosset hjemløs, som man meget nemt kunne have afskrevet som vanvittig, hvis det ikke var, fordi han lavede disse ting og byggede disse ting. Ellers havde jeg ikke været interesseret i ham. Men han lykkedes med sine ting, og han lykkedes med at forføre og drage folk, fortæller Thomas Djursing, der igennem sit arbejde på fagbladet Ingeniøren, fulgte den karismatiske opfinder tæt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket-madsen.jpg
 Foto: Deadlinepress.dk

Den 10. august sejlede Kim Wall og Peter Madsen ud fra København i ubåden Nautilus. Dagen efter blev Madsen fundet alene i Køge Bugt. (Foto: Deadlinepress.dk)

At Peter Madsens seksuelle udskejelser skulle med i en bog, der egentlig handlede om at bygge raketter, var uundgåeligt, hvis man som læser skulle forstå manden, mener forfatteren, der peger på, at Raket-Madsens liv bestod af to bestanddele: ”Missionen”, altså raketprojektet, og så hobbyen: Kvinder.

– Man kommer ikke til at tilbringe særlig meget tid sammen med Peter, før det er åbenlyst, at der foregår noget i kulissen, så det var en nødvendighed for at give et billede af, hvem Peter Madsen var, forklarer journalisten.

Thomas Djursing bruger søsætningen af ubåden Nautilus – den største privatejede ubåd i verden – som et eksempel. Den dag var havnen fuld af arbejdsfolk, ingeniører og interesserede børn og unge.

– Ind imellem alt det er der en hel masse kvinder, der står klædt i tydeligvis udfordrende tøj. Og de går op til Peter, og de giver knus og kram, og der er blikke. Det er tydeligt, når du er i nærheden af ham, at der er noget andet, der foregår.

At Peter Madsen samtidig kunne leve i et ægteskab, gik ifølge Thomas Djursing kun, fordi Madsens hustru i mange henseender lever sit liv, på samme måde som hendes mand gør.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/thomas-djursing-raket-madsen.jpg
 (Foto: Peter Grosen)
Under sine mange møder med raketbyggeren havde Thomas Djursing aldrig forestillet sig, at han stod over for en mand, som kunne finde på at partere et lig i sin ubåd. (Foto: Peter Grosen)

Den 30-årige svenske journalist Kim Wall mistede livet, mens hun sejlede med Peter Madsen i ubåden Nautilus. Mange, der kendte hende, har siden ønsket at læse bogen ”Raket-Madsen”.

Nu arbejder Djursing på en ny bog om manden, der viste sig at have noget mørkere sider, end forfatteren havde forestillet sig, da han skrev den første.

Peter Madsen har indrømmet, at han parterede liget af Kim Wall og smed hende i vandet. Han nægter fortsat at være skyld i hendes død.

Læs hele interviewet med journalist Thomas Djursing i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold