Raket-Madsen er årets mest googlede dansker

Raket-Madsen

Raket-Madsen

(Foto: Deadlinepress.dk)

Det kommer måske ikke som en overraskelse - og så dog. Men tallene har talt og i 2017 er opfinderen og raketentuasiasten Peter Madsen den dansker, vi har googlet allermest.

Ifølge Google viser listen, over hvad vi googlede mest, de søgetermer, som har haft den største stigning, siden året startede.

Og selv om Raket-Madsen ikke var helt ukendt i forvejen, så må man antage, at hans første plads på listen er sket efter 10. august.

Men det er ikke kun Peter Madsen fra den spektakulære sag, der topper på listen. Af udelandske personer, vi googlede mest, ligger Kim Wall nummer to på listen. Kun overhalet af Ed Sheeran. 

Den 46-årige raketmager sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, sigtet for mordet på den 30-årige svenske journalist Kim Wall.

Han er frivilligt gået med til at blive i fængslet over flere omgange, og han har siddet der i fire måneder nu.

Skiftede forklaring
Ubådsmageren fortalte i første omgang, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften den 10. august klokken 22.30.

Han blev fredag den 11. august sigtet for drab på Kim Wall.
 
Det blev senere slået fast, at ubåden Nautilus gik til bunds som resultat af en bevidst handling og ikke ved et uheld.
 
Peter Madsen fortalte allerede i grundlovsforhør den 12. august, der blev holdt for lukkede døre, at Kim Wall var død ved en ulykke om bord, og at han 'havde givet hende en begravelse til søs'.
 
Den 21. august gjorde en forbipasserende cyklist et grufuldt fund, da han fandt Kim Walls parterede torso i vandkanten på Amager. Få dage senere fastslog DNA-undersøgelserne, at torsoen tilhørte den dræbte Kim Wall.
 
Peter Madsen nægtede da at have parteret Kim Wall.
 
 
Kim Walls hoved afkræftede
Over en måned senere fandt dykkere således en pose med Kim Walls hoved, lige som man også fandt begge hendes ben, hendes tøj og en kniv i Køge Bugt.
 
Delene var forsøgt tynget med blydele, så de ville synke til bunds.
 
Kim Walls hoved afkræftede Peter Madsens hidtidige forklaring om, at Kim Wall skulle være død af at få en 70 kilo tung luge i hovedet.
 
- I går aftes og i nat til kl. 3 har vi gennemført obduktion af de resterende ligdele. Og det har vist, at der ikke er tegn på fraktur på kraniet eller tegn på stump vold på kraniekassen, sagde drabschef Jens Møller under et pressemøde lørdag den 7. oktober.
 
- Vi har altså fundet hoved og to ben. Det vil sige, at vi ikke har fundet armene. Dem vil vi selvfølgelig lede efter den kommende tid. Det er selvfølgelig set ud fra en efterforskningsvinkel, men også ud fra en etisk vinkel, så de pårørende kan begrave hende hel, fortalte Jens Møller på pressemødet.
 
Sagen mod Peter Madsen, der nægter sig skyldig i drab på Kim Wall, er snart færdigefterforsket og skal for retten i foråret 2018.
 
Se billeder fra sagen her:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close