Nyheder30. oktober 2017

Raket-Madsen ændrer forklaring: Kim Wall døde af forgiftning

Peter Madsen - bedre kendt som Raket-Madsen - har nu ændret forklaring om, hvordan freelancejournalisten Kim Wall døde ombord på hans ubåd tilbage i august. Først forklarede han, at hun var død, fordi hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet - nu har han forklaret politiet, at den 30-årige journalist døde som følge af forgiftning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter-madsen22082017.jpg
 (Foto: Polfoto)

I over to måneder han har fastholdt, at Kim Wall døde i en tragisk ulykke ombord på hans ubåd Nautilus. Han har forklaret, hvordan den 30-årige journalist omkom, fordi hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet.

Men nu har den drabssigtede Peter Madsen - bedre kendt som Raket-Madsen - ændret forklaring.

Over for politiet har han nu forklaret, at Kim Wall døde som følge af forgiftning.

Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk, skriver politiet i en pressemeddelelse, der blev udsendt mandag omkring klokken 13.12. Ifølge Peter Madsens forklaring skete kulilteforgiftningen kort efter det første prøvedyk torsdag den 10. august. Han har overfor politiet givet en længere forklaring på, hvordan kulilteforgiftningen opstod og fastholder stadig, at hun døde som følge af en ulykke, og at kulilteforgiftningen altså ikke var en bevidst handling fra Peter Madsens side. Politi og efterforskere undersøger nu, om Peter Madsens nye forklaring kan have sin rigtighed - blandt andet har de bedt retsmedicinerne om at undersøge Peter Madsens forklaring. Endvidere har Peter Madsen nu erkendt, at det var ham, der efterfølgende gennemførte parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt. - Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen. Det var meningen, at Peter Madsen tirsdag skulle have været fremstillet i Københavns Byret i forbindelse med hans varetægtsfængsling. Han er dog gået med til en frivillig varetægtsfængsling til 15. november, hvilket betyder, at tirsdagens retsmøde er aflyst. Drabschef Jens Møller Jensen oplyser desuden, at politiet og efterforskerne nu er så langt med efterforskningen, at de ved, hvornår sagen formentligt kommer for retten. - Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen i pressemeddelelsen, som blev udsendt mandag omkring klokken 13.12. Sagen er nu forhåndsberammet som en potentiel nævningesag i Københavns Byret, og der er afsat otte retsdage til sagen. Der er berammet følgende retsdage til hovedforhandlingen: 8. marts, 23. marts, 26. marts, 27. marts, 28. marts, 5. april, 23. og 25. april 2018. Kim Wall forsvandt under en reportagetur med Peter Madsen 10. august - og siden har ubådsentusiasten givet flere forklaringer på, hvad der skete med den 30-årige svenske journalist.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Først forklarede Peter Madsen, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen og ikke vidste, hvor hun var.

Få dage efter ændrede han dog forklaring og indrømmede, at hun var død i en ulykke ombord på ubåden Nautilus, og at han herefter valgte at begrave hende til søs.

Peter Madsen har indtil nu fastholdt, at Kim Walls lig var hel, da han dumpede det i havet – men 21. august fandt man først torsoen og 7. oktober fandt man så hendes hoved og ben i Køge Bugt. Politiet er ikke i tvivl om, at Kim Wall blev parteret ved en bevidst handling - og nu har Peter Madsen altså indrømmet, at det var ham, der parterede den 30-årige journalist.

Politiet har tilmed oplyst, at Kim Walls lig havde talrige knivstik, der var blevet påført enten kort inden eller efter, at hun døde.

I obduktionsrapporten, som blev læst op i retten i begyndelsen i oktober, står der blandt andet, at Kim Walls torso havde 15 knivlæsioner – ét i brystkassen og 14 i underlivet (her var de 10 stiklæsioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæsioner var i vagina).

Som følge heraf - og som følge af den afhøring af Peter Madsen, der blev gennemført 14. oktober - er sigtelsen udvidet til også at omfatte anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder.

Peter Madsen nægter anden kønslig omgang og nægter også fortsat drab.

Under retsmødet 3. oktober kom det også frem, at der blev fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogler på Raket-Madsens kedeldragt.

Alle disse beviser modsagde altså også hans første forklaring om, at han ikke havde parteret liget.

Desuden har obduktionen af Kim Walls vist, at hendes kranie ikke bærer præg af traumer eller slagskader – hvilket heller ikke stemte overens med Peter Madsens forklaring om, at Kim Wall døde, da hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Nu har han dog også erkendt, at hun ikke døde som følge af en luge-ulykke. Han forklarer nu, at Kim Wall døde af kulilteforgiftning, mens han selv befandt sig på dækket.

Under retsmødet i begyndelsen af oktober, hvor Raket-Madsen blev varetægtsfængslet i yderligere fire uger, kom det også frem, at politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning.

Efterforskerne ved dog endnu ikke, hvad der præcist slog Kim Wall ihjel.

Sponsoreret indhold