Nyheder7. oktober 2017

Politiet på pressemøde: Vi har fundet Kim Walls hoved og ben

Københavns Politi har lørdag formiddag holdt pressemøde, hvor de har afsløret, at dykkere fredag gjorde et vigtigt fund i sagen om 30-årige Kim Wall, der døde under en reportagetur ombord Raket-Madsens ubåd Nautilus i midten af august. Dykkerne har blandt andet fundet Kim Walls tøj og en kniv - men allervigtigst: Dykkerne har fundet hendes hoved og begge ben
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/peter-madsen22082017.jpg
 (Foto: Polfoto)

Politiet har efter en intens og flere uger lang eftersøgning endelig fået et nyt gennembrud i sagen om den dræbte freelancejournalist Kim Wall, der døde ombord Peter Madsens – alias Raket-Madsens – hjemmebyggede ubåd i midten af august.

På et pressemøde afholdt lørdag formiddag kl. 10.00 på Københavns Politigård har drabschef og efterforsker i sagen, Jens Møller, fortalt om det fund, som dykkere gjorde fredag i Køge Bugt ud for Avedøre Holme.

Det kom frem, at dykkere har fundet en pose med hendes tøj og en kniv - men endnu vigtigere: Politiet har fundet flere vigtige ligdele, der tilhører Kim Wall.

- I går formiddag fandt vi en pose, hvori vi fandt Kim Walls tøj, trøje, nederdel, strømper og sko. I samme pose lå der en kniv, og der lå nogle blylodder til at holde posen nede.

- Omkring middagstid fandt vi først et ben og så yderligere et ben, og kort tid derefter fandt vi et hoved, der også lå i en pose, der var tynget ned af flere metalstykker, fortalte drabschef Jens Møller kort efter klokken 10 lørdag eftermiddag.

Delene var altså forsøgt tynget med blydele, så de ville synke til bunds.

- I går aftes og i nat til kl. 3 har vi gennemført obduktion af de resterende ligdele. Og det har vist, at der ikke er tegn på fraktur på kraniet eller tegn på stump vold på kraniekassen, fortalte Jens Møller under lørdagens pressemøde.

Raket-Madsen har ellers forklaret, at Kim Wall døde, efter at hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet. Hans udlægning af dødsårsagen ser altså ikke ud til at passe med beviserne.

Læs ALT om sagen her

- Vi har altså fundet hoved og to ben. Det vil sige, at vi ikke har fundet armene. Dem vil vi selvfølgelig lede efter den kommende tid. Det er selvfølgelig set ud fra en efterforskningsvinkel, men også ud fra en etisk vinkel, så de pårørende kan begrave hende hel, fortalte Jens Møller på lørdagens pressemøde.

Obduktionen, der blev foretaget fredag aften og nat, har allerede fastslået, at der er tale om Kim Walls hoved. Kim Walls hoved er identificeret ved hjælp af tandaftryk, som politiet indhentede tidligere i efterforskningen.

Politiet havde tirsdag holdt møde med dykkere fra Forsvaret netop med henblik på at finde ud af, præcist hvor i Køge Bugt dykkerne skulle lede efter Kim Walls arme, ben og hoved. Dykkerne har været i vandet på torsdag og fredag - og det var altså fredag, at der blev gjort et gennembrud til sagen.

Ligdelene blev samme dag kørt til Retsmedicinsk Institut på Østerbro, hvor der blev foretaget en grundig undersøgelse.

De nye fund er yderst vigtige, da det stadig er uvist, hvad der præcist slog Kim Wall ihjel.

Læs ALT om sagen her

Den fundne torso har ikke endegyldigt givet svar på dødsårsagen – håbet er nu, at de nye fund kan kaste lys over den makabre sag og ikke mindst afsløre, hvad der skete i tidsrummet torsdag den 10. august kl. 20.30 til fredag formiddag klokken 10.34, hvor Nautilus og Raket-Madsen blev spottet i Køge Bugt – uden Kim Wall ombord.

Indtil freda var det kun Kim Walls torso, der var fundet, siden af den 30-årige svenske freelancejournalist forsvandt under reportageturen ombord Raket-Madsen Nautilus tilbage i august.

Det var en forbipasserende cyklist, der 21. august gjorde det grufulde fund ved kysten på Amager. Få dage senere fastslog DNA-undersøgelserne, at torsoen tilhørte den dræbte Kim Wall.

Den 47-årige ubådskaptajn og raketentusiast har erkendt, at Kim Wall døde ombord på hans ubåd, men han fastholder stadig, at Kim Wall døde som følge af en tragisk ulykke, da hun fik en 70 kilo tung luge i hovedet.

At der nu ikke er fundet tegn på kraniebrud, svækker i høj grad Peter Madsens forklaring.

Raket-Madsen har forklaret, at han efterfølgende valgte at begrave hende til søs – og at liget af hende var intakt, da han dumpede det i havet.

Læs ALT om sagen her

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Under det seneste retsmøde, der blev afholdt i denne uge, kom det frem, at Kim Walls lig havde talrige knivstik, der var blevet påført enten kort inden eller efter, at hun døde.

I obduktionsrapporten, der blev læst op i retten, står der blandt andet, at Kim Walls torso havde 15 knivlæsioner – ét i brystkassen og 14 i underlivet (her var de 10 stiklæsioner på ydre kønsdele, mens de fire stiklæsioner var i vagina).

Desuden kom det også frem, at der blev fundet små rester af fedt- og muskelvæv og knogler på Raket-Madsens kedeldragt.

Alle disse beviser modsiger hans egen forklaring om, at han ikke parterede liget.

Under retsmødet, hvor Raket-Madsen blev varetægtsfængslet i yderligere fire uger, kom det også frem, at politiet har fundet videoer af drab og tortur på den computer, som Peter Madsen nægtede at lade politiet undersøge. Der er ifølge politiet tale om "ægte drab" - blandt andet foretaget ved halshugning.

Efterforskerne ved dog endnu ikke, hvad der præcist slog Kim Wall ihjel.

Peter Madsens varetægtsfængsling blev forlænget yderligere fire uger ved retsmødet i denne uge.

Sponsoreret indhold