Nyheder5. september 2017

Raket-Madsen afgiver forklaring: Sådan døde Kim Wall

46-årige Peter Madsen forklarer lige nu i retten, hvordan han mener, at Kim Wall døde ombord på hans ubåd.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

I dag er Peter Madsen i retten, da en dommer skal afgøre, om han fortsat skal være varetægtsfængslet. Dommeren har i første omgang afgjort, at offentligheden skal have mulighed for at kende til sagens detaljer.

SE og HØR er tilstede i retten. Det første, vi hører under retsmødet, som startede klokken 14.00, er Peter Madsens forklaring, der lyder som følgende:

Torsdag fik han et opkald fra Kim Wall. De lavede interview på rumlaboratoriet. Hun ville have en tur I ubåden, og de sejlede ud samme aften.

De foretog et dyk med ubåden. Kim Interviewede Peter samtidig. De dykkede ned omkring klokken 20.00 og var tilbage til overfladen omkring 22.00.

Fik luge i hovedet
Man skal op igennem en luge, som, Peter Madsen mener, vejer 70 kilo, for at komme op på ubådens dæk. Peter Madsen løftede lugen og kravelde op.

Kim Wall skulle også op gennem lugen. Han holdte lugen for hende, men gled og kunne ikke holde lugen, og den kom ifølge ham med sin fulde vægt ned i Kim Wall.

- Der var glat, og jeg kunne ikke holde lugen. Der er ikke noget mærkeligt i det, lyder det skarpt fra Peter Madsen.

Han åbnede og kiggede ned. Han kunne se hendes ben, men ikke hendes krop. Hun havde en voldsom blødning fra hovedet og var gået i kramper. Han rørte ikke ved hende, men kunne se åbent kraniebrud. Han stoppede med at krampe, han mærkede på hendes puls, og hun var død.

Sov, mens Kim lå død
Han kunne ikke gøre noget for hende og kontaktede ikke nogen. fordi han ikke kunne komme til at slå nogen ihjel med sine sindssyge projekter. Han besluttede sig for at sænke ubåden på dybt hav og tage livet af sig selv.

Kim lå stadig nede i ubåden. Han var et par timer på havets bund, mens han tænkte sig om.

- Den position, hun lander i, efter ulykken, ligger hun, mens jeg sejler ned og hviler mig i maskinrummet, siger Peter Madsen.

Du sover altså, mens Kim ligger død?, spørger anklageren.

- Hun lå i en anden sektion, siger Madsen.

Han synes ikke, at ubåden skulle være hendes grav, så han satte et reb omkring hendes fødder og hæv hende op. Han gav en et bælte på at strips og værktøj.

- Jeg har ingen lyst til kontakt med det døde menneske, der ligger ombrod, og jeg vil gerne have det døde menneske væk fra min båd. Jeg ligger snoren fast til hendes fødder og hiver hende op. Det foregår, mens jeg græder, lyder det fra Raket-Madsen.

Peter Madsen nægter altså at have parteret Kim Wall og påstår i sin forklaring, at han smed hele hendes krop overbord.

Sponsoreret indhold