Kendte21. august 2017

Raket-Madsen indrømmer: Kim er død - jeg har begravet hende til søs

Peter Madsen – bedre kendt som Raket-Madsen – har nu forklaret politiet, at der skete en ulykke om bord på ubåden Nautilus, og at ulykken kostede hans passager – den 30-årige journalist Kim Wall – livet. Han har efterfølgende valgt at begrave hende til søs
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/raket_madsen_front.jpg
 (Foto: Scanpix)

Hvad er der sket med 30-årige Kim Wall, og hvor er hun nu? Dét spørgsmål har venner, familie og politi forsøgt at finde svar på, siden at den unge journalist forsvandt under en reportagetur om bord på Raket-Madsens ubåd Nautilus for mere end 10 dage siden.

Raket-Madsen, der bærer det borgerlige navn Peter Madsen, har tidligere forklaret, at han satte den 30-årige journalist af på Refshaleøen torsdag aften i forrige uge – et halvt døgn før, at hans hjemmebyggede ubåd på dramatisk vis gik ned i Køge Bugt.

Men nu har Raket-Madsen ændret forklaring. Han indrømmer nu, at Kim Wall er død i en ulykke om bord på ubåden, og at han efterfølgende valgte at begrave hende til søs.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Svenske Kim Wall blev sidst set i live torsdag den 10. august, da hun blev fotograferet om bord den 17 meter lange ubåd Nautilus sammen med opfinder, raketbygger og ubådsentusiast Peter Madsen. Planen var, at den unge kvinde skulle på reportagetur om bord Peter Madsens hjemmebyggede ubåd.

Da Kim Wall ikke vendte hjem og ikke gav lyd fra sig, valgte hendes kæreste at slå alarm til politiet klokken 02.30 natten til fredag. Herefter blev en større eftersøgning sat i gang i Øresund.

Først fredag formiddag klokken 10.34 blev Nautilus fundet. Forsvarets Operationscenter kunne oplyse, at en af Forsvarets udkigsposter på land havde set ubåden sejle ved Køge Bugt.

Der blev sendt en helikopter til stedet, som kom i kontakt med Raket-Madsen over radioen. Her forklarede opfindere, at der havde været tekniske problemer om bord på ubåden.

Kort efter sank den på dramatisk vis.

Raket-Madsen blev reddet i land, og her udtalte han kort efter, at det var problemer med ubådens ballasttank, der fik ubåden til at synke.

- Jeg var på en prøvetur, hvor jeg legede med nogle ting på ubåden. Så kom der en fejl på en ballasttank. Det var ikke særligt alvorligt, før jeg begyndte at reparere på det, og så blev det meget alvorligt.

- Så tog det cirka 30 sekunder for "Nautilus" at synke, sagde han til TV2, inden at han fastslog, at ”der kun havde været ham om bord”.

Til politiet forklarede Raket-Madsen i første omgang, at han havde sat den 30-årige Kim Wall af ved restaurant Halvandet på Refshaleøen torsdag aften omkring klokken 22.30.

Politiet valgte at anholde Raket-Madsen, og efter et grundlovsforhør blev han varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab.

Sponsoreret indhold