Nyheder6. februar 2016

Efter lang tavshed: Sådan går det Jesper i dag

Det er næsten et år siden, at progeria-Jesper sidst viste sig på TV. Fredag dukkede han dog igen frem på skærmen, og her fortalte den 18-årige nordjyde, hvordan han havde det oven på en stor hofteoperation, han gennemgik sidste år

Jesper Sørensen - progeria

Jesper Sørensen har vundet tusinder af danskeres hjerter, siden han for første gang tonede frem på TV-skærmen og fortalte om sit liv med progeria – en sjælden sygdom, der får kroppen til at ældes langt hurtigere end normalt.

Det sidste års tid har den ukuelige Jesper dog holdt sig ude af rampelyset, efter at han i april sidste år gennemgik en stor hofteoperation.

Fredag dukkede den 18-årige nordjyde så igen op på skærmen – det skete, da han kiggede forbi ”Go’ Morgen Danmark”-studiet i København, hvor hans gode ven – TV-journalisten Morten Resen – havde sidste arbejdsdag.

Se alle billederne af Jesper i det store galleri øverst i artiklen.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/tv2_fejrer_sit_25-aars_jubilaeum_2.jpg

Jesper sammen med sin ven, TV-journalisten Morten Resen. Se endnu flere billeder fra Jespers liv i galleriet øverst i artiklen. Foto: All Over.

- Jeg synes, jeg har det godt i dag. Der er selvfølgelig stadig lidt, som altid vil være der fra dengang, hvor jeg kom galt af sted, fortalte Jesper Sørensen til TV 2 med hentydning til den skade, han fik under en fodboldkamp i februar sidste år.

Her ramte ham bolden så uheldigt, at hans hofte røg ud af hofteskålen, og dét blev den ved med seks til syv gange efterfølgende.

I april valgte lægerne så at operere ham for at stabilisere hoften. De kunne ikke blive ved med at sætte hoften på plads.

Og Jesper Sørensen lægger ikke skjul på, at det har været en hård periode.

- Jeg lå jo i en sygehusseng i over en uge uden at komme ud af den. Jeg lå konstant og sov og snakkede med læger. Mine muskler var simpelthen forsvundet. Og for mig betyder det jo, at jeg kun kunne stå på jorden i et halvt minut, så kunne jeg ikke mere, forklarede Jesper Sørensen til TV 2.

I dag er han dog tilbage på Hjørring Produktionsskole, hvor han sidste år begyndte på køkkenlinien.

Se alle billederne af Jesper i det store galleri øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold