Fylder 18 år: Derfor er Jespers fødselsdag en helt særlig dag

Jesper Sørensen - progeria

I dag er en stor dag for Jesper Sørensen og hans familie fra Poulstrup i Nordjylland. I dag har ”drengen i den gamle krop” nemlig fødselsdag, og det er ovenikøbet en ganske særlig fødselsdag.

I dag fylder Jesper nemlig 18 år, og det sker ikke tit for børn med progeria – faktisk er Jesper lige nu den tredjeældste af alle de børn med sygdommen, som han kender.

Det har hans mor, Jette Sørensen, tidligere fortalt til TV 2.

- Jesper er meget stolt over, at han nu er den tredjeældste af alle de progeriabørn, han kender. Han mener, at det er udtryk for, at han er stærk og ikke giver op endnu, siger hun til TV 2. 

I anledning af Jespers store dag har vi på SE og HØR samlet et stort galleri fyldt med billeder fra Jespers liv.

Du kan se billederne i galleriet øverst i denne artikel.

Danskerne mødte første gang Jesper i 2008, da han medvirkede i TV 2-dokumentaren ”Drengen i den gamle krop”. Her fik danskerne det første indblik i Jesper liv med progeria – en sjælden sygdom, der får kroppen til at ældes otte gange hurtigere end normalt.

Jesper vandt med ét tusindvis af danskernes hjerter med sit positive sind og smil på læben og siden fulgte utallige dokumentarer med Jesper og hans familie, der består af mor Jette, far Niels og storebror Jakob.

Seerne har således været med, når Jesper har været til kontrol på børnehospitalet i Boston, da han blev konfirmeret, eller da han på næsten egen hånd arrangerede en stor fest for børn, der ligesom ham har progeria. Festen blev afholdt sidste sommer, hvor SE og HØR fik en snak med Jespers mor om, hvad en sådan fest betød for Jesper og familien:

 - Det har virkelig været drømmen over alle drømmen. Det har virkelig sat sig spor. Og det er derfor, at det betyder så meget, fordi man ved jo aldrig, hvor længe man har hinanden, sagde Jette Sørensen til SE og HØR i august sidste år.

SE og HØR ønsker tillykke med Jespers store dag. Du kan se billeder fra hans liv i galleriet øverst i denne artikel. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close