Nyheder10. april 2018

Pelle Hvenegaard efter fertilitetskampen: Genforelsket i sin kone

Tv-værten Pelle Hvenegaards liv blev fuldendt den dag, han og fru Caroline blev forældre til en lille pige. Nu har han skrevet en bog til datteren om den lange, seje kamp.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pelle_hvenegaard_0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

I seks år ventede de på at blive forældre. I sensommeren 2016 kunne de så endelig sætte sig på flyet med kurs mod Sydafrika og udsigten til at kunne kalde sig forældre.

Det var den største dag i Pelle Hvenegaards og hustruen Carolines liv, forklarer han, da SE og HØR møder ham på Christianshavn, hvor hele eventyret startede med en blind date en sommerdag i 2010. Her sejlede han Caroline rundt i kanalerne i sin lille båd.

– Det er ubetinget den allerstørste dag i vores liv, da vi fik vores lille pige, men det var også en smule ambivalent. For mens det for os er den lykkeligste dag i vores liv, er det for vores lille pige endnu et skift og over i armene på nogle fremmede mennesker. Hun ved jo ikke, at nu er hendes liv forhåbentlig forandret til det bedre for resten af livet. Det skal hun jo først lære, forklarer Pelle, som netop har udgivet bogen ”Kære Zoe Ukhona”, som handler om den bumlede vej til at kunne kalde sig far.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pelle_og_familie.png
 (Foto: Privat)

"Vi har ikke ventet seks år på at få et barn for så bare at tage på arbejde" fortæller Pelle. Derfor har familien prioriteret at holde lang barsel og i stedet drosle ned på udgifterne. Her er han sammen med fru Caroline og deres afrikanske diamant, toårige Zoe Ukhona. (Foto: Privat)

– Den helt store forløsning er, når man kan mærke, at nu er vi mor og far, nu hviler hun i, at vi er der. Det er endnu større, hvis jeg skal være helt ærlig, fordi hun nu er med. Nu er vi alle tre med på, at vi er en familie, siger han, mens de store følelser presser sig på i de mørke øjne.

Vanvittigt at blive far

Siden slutningen af 20’erne har Pelle vidst, at det tomrum, han følte, skulle fyldes ud med børn.

Derfor har han også haft god tid til at forestille sig livet som far. Og virkeligheden lever fuldt ud op til forventningerne. Men at se Caroline i moderrollen har slået benene helt væk under den 42-årige TV-vært.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pelle_hvenegaard_01.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

(Foto: Peter Grosen)

– Jeg havde forventet, det ville blive en fuldstændig vanvittig følelse at blive far, og det er blevet matchet. Og jeg har aldrig været i tvivl om, hvor god en mor Caroline ville være – ellers ville jeg ikke have fået børn med hende – men hun har overgået mine forventninger.

– Wauw ... Jeg er nærmest blevet helt genforelsket i hende. Jeg kunne simpelthen ikke forestille mig nogen som helst bedre, mere kompetent, skøn og dejlig mor til vores lille pige.

Ramt af stress

11 fertilitetsforsøg på to år. Hormonkure, insemineringer, ægudtagning, reagensglasbefrugtninger, som aldrig bar frugt. Efter to års skuffelser besluttede parret at droppe fertilitetsbehandlingerne og i stedet satse på adoption.

Men selv om de var godkendt til adoption, afhang det af en række faktorer, som de ikke selv havde indflydelse på. Hver dag tjekkede Caroline, hvor de lå på ventelisten, og så ofte, at andre par overhalede dem indenom og blev forældre før dem.

Uvisheden og den manglende kontrol blev for meget for Caroline, som endte med at blive sygemeldt med stress. Heldigvis gik der ikke længe fra sygemeldingen, til adoptionsbureauet ringede med gode nyheder.

– Det var en kæmpe forløsning at få opkaldet og vide, at nu sker det, nu bliver vi forældre. Carolines stress forsvandt jo sådan her, siger han og knipser med fingrene.

Bogen har ud over at fungere som traumebearbejdelse også givet et tilbageblik på en svær tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pelle_hvenegaard_02_0.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

"Caroline brød sammen på et tidspunkt og ville forlade mig, fordi hun syntes, jeg skulle finde en anden, som kunne gøre mig til far" fortæller Pelle. (Foto: Peter Grosen)

– Det har været som at komme igennem en lang kamp og ud på den anden side, hvor man bare står og puster ud og tænker: ”Hvad fanden skete der lige her?”, forklarer Pelle, som har fået øjnene op for, hvor sej hans kone er, efter at have læst bogen igennem.

– Én ting er, hvad vi er gået igennem sammen, men det er trods alt Caroline, der har lagt krop til. Det er hende, der har lagt psyke til. Hende, der har … ja, hvad hun ikke er gået igennem. Det er virkelig, virkelig voldsomt.

– Så jeg gav hende verdens største julegave i år, selv om vi ikke har en krone tilbage efter at have holdt lang barsel, fortæller han med slet skjult beundring i stemmen.

Sponsoreret indhold