Nyheder2. november 2018

Nicklas Bendtner kan slippe for fængsel trods dom

Selv om Nicklas Bendtner i dag dømmes skyldig, kan han slippe for fængselsstraf
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/70236352.jpg
 Foto: Hans Arne Vedlog

I dag er dommens dag for Rosenborg-angriberen Nicklas Bendtner, der er tiltalt for at have overfaldet og sparket en taxachauffør i det københavnske natteliv tilbage i begyndelsen af september.

Overfaldet kostede den 31-årige taxachauffør brud på kæben, og Nicklas Bendtner blev efterfølgende sigtet og tiltalt for voldsepisoden. Også taxachaufføren er sigtet i sagen. Han er sigtet for forsøg på vold.

Nicklas Bendtner kan få sin skæbne og fremtid afgjort i dag – han er tiltalt for vold efter en paragraf, der giver mulighed for at lægge det halve oveni normalstraffen. Men ifølge forsvarsadvokat Mai-Brit Storm Thygesen, der er specialiseret i straffesager, er det usandsynligt, at Nicklas Bendtner kommer til at se et fængsel indefra.

Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Et normalt strafniveau vil være 30, 40 eller 60 dage. Det er i det lag. Meget højere kommer den ikke op, siger hun til Ekstra Bladet og peger også på det faktum, at Nicklas Bendtner ikke tidligere er straffet for vold. Dermed er det sandsynligt, at straffen bliver betinget.

- Hvis man ikke er dømt før, så vil de personlige forhold tale for, at den bliver betinget. Altså hvis man ellers lever et normalt liv. Spørgsmålet om betinget eller ubetinget fængsel handler utrolig meget om de personlige forhold, og om man er tidligere straffet, siger Mai-Brit Storm Thygesen til Ekstra Bladet.

Rosenborg-spilleren er tiltalt efter straffelovens paragraf 247 stk. 2, der ellers giver mulighed for at lægge det halve oveni normalstraffen.

- Paragraffen er beregnet til at beskytte personer, der er særligt udsatte i deres job. For eksempel taxichauffører, som lovgiverne har vurderet, har en særlig risiko for at blive udsat for vold, siger advokat Henrik Juel Halberg fra advokatfirmaet Bjørst til Fagbladet 3F.

Bendtner risikerer altså op til 4,5 års fængsel, hvor en normalstraf efter straffelovens paragraf 244, der er den milde voldsparagraf, er på tre år.

Sagen mod Nicklas Bendtner begynder i Københavns Byret 09.30. Du kan læse hele anklageskriftet mod ham her.

Sponsoreret indhold