"Nærkontakt": Morder-jæger dybt berørt ved kontakt med afdød mor

Kurt Kragh bliver oprigtigt rørt og signalerer, at han har brug for en kort pause, da han taler om sin afdøde mor.

Kurt Kragh bliver oprigtigt rørt og signalerer, at han har brug for en kort pause, da han taler om sin afdøde mor.

Foto: Mikael Rieck

 

Han har været helt inde under huden på nogle af de mest bestialske og koldblodige mordere i Danmark i de 27 år han var ansat i Rigspolitiets Rejsehold - først som efterforsker og senere som efterforskningsleder og souschef.

Den nu pensionerede kriminalkommissær, Kurt Kragh har gennem sin lange karriere jagtet mordere og drabsmænd og været med til at afsløre nogle af Danmarks værste forbrydere.

I aften er han med i programmet "Nærkontakt" på Kanal 4, hvor han modsat håndgribelige beviser og konkrete tekniske spor i jagten på mordere står over for det okkulte i mødet med Sebbastian Lorantius, der blandt sine spirituelle evner har speciale i kontakt med afdøde.

Og den tidligere kriminalkommissær viser i aften en blødere side af sig selv, end når han på TV  som ekspert meget nøgternt og direkte kommenterer nutidens bestialske forbrydelser som eksempelvis drabet på svenske Kim Wall, og på et tidspunkt signalerer han ligefrem, at han har brug for en pause i optagelserne, fordi han bliver for berørt af situationen.

Det sker, da Sebbastian kommer igennem til Kurt Kraghs afdøde mor.

- Hun kommer igennem med rigtig meget kærlighed og rigtig meget taknemmelighed.
 
- Sjældent har jeg oplevet så næstekærlig en person, for hun har så meget kærlighed, siger Sebbastian til Kurt Kragh, der i første omgang holder masken.
 
 
- Det der med kærligheden fra min mor, det kom sent. Første del af mit liv indtil jeg blev omkring 20, var der ikke så meget kærlighed fra min mor, men så voksede det og blev mere og mere - meget atypisk, siger Kurt Kragh.
 
- Min far var sådan en gammel patriark og politimand ligesom mig, og min mor var den, der passede huset og os børn. I min barndom og ungdom så vi meget op til min far, for det var ham, der tegnede familien udadtil. Men stille og roligt, da jeg nærmede mig de 20, begyndte det at gå op for mig, hvilke værdier min mor havde. 
 
- Hun giver mig en følelse af, at hun har haft en meget farverig personlighed, og det er den, hun gerne vil huskes for. Den evne til at tænke ud af boksen, den har du fra hende. Det er hun meget stolt af, men samtidig var den evne til at tænke ud af boksen og til at tænke anderledes med til at gøre, at hun ikke altid følte sig forstået, siger Sebbastian, lige inden man kan se på Kurt Kraghs ansigt, at Sebbastian rammer noget dybt inde i ham.
 
 
- Det er det der med ikke at blive forstået. Man skulle tro, at mange af de ting jeg gør og bliver inspireret af kom fra min far, som jo også var politimand, men det kommer rent faktisk fra min mor, siger en berørt Kurt Kragh.
 
- Så på det punkt var vi meget tæt sammen, min mor og jeg, altså lige præcis omkring, det der med..., siger Kurt Kragh og er ved at knibe en tåre, når han genkalder sig minderne og må med en afværgende gestus med den ene hånd bede om en pause i optagelserne, inden følelserne helt overvinder den tidligere kriminalkommissær.
 
- Jeg føler ikke, at hun har så meget mere at sige, andet end at jeg vil opfordre dig til at opsøge hendes gravsted, siger Sebbastian i den næste scene.
 
- Det var pokkers, siger en synligt paf Kurt Kragh.
 
- Det er jo ikke fordi, jeg ikke tænker på min mor, men i modsætning til min bror og søster, der kommer jævnligt på kirkegården, så er jeg ikke kommet der de sidste seks-syv år. Pudsigt nok, skal jeg lige netop i morgen op at besøge min bror og søster og kommer lige forbi kirken, så det er jo meget aktuelt. Tak skal du ha', siger Kurt Kragh hjerteligt til Sebbastian, inden turen går til kirkegården og moderens gravsted.
 
 
De andre medvirkende i aftenens "Nærkontakt" er sangerinden Julie Berthelsen og radioværten Mai-Britt Vingsøe, der bliver noget overrasket og er lettere afvisende over for den clairvoyante business-coach Rikke, der mener, at Vingsøe bedre kan udnytte sit fulde potentiale ved at lave TV.
 
Du kan se det rørende klip med Kurt Kragh og klip med de øvrige medvirkende herunder. "Nærkontakt" sendes klokken 21 tirsdag aften på Kanal 4:

Kurt Kragh:

 

Julie Berthelsen:

 

Mai-Britt Vingsøe:

 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close