Nyheder28. januar 2019

Ny ”Badehotellet”-stjerne: Mor som kollega

Den 23-årige skuespiller Lue Støvelbæk er stolt over sin talentfulde familie, men han er også klar til at vise sine egne evner, når han spiller overfor sin mor i "Badehotellet".
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lue_stoevelbaek.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Mor og søn i den virkelige verden - og på "Badehotellet".

23-årige Lue Støvelbæk tjekker nemlig ind i den sjette sæson af den populære TV2-serie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/badehotellet_vi_alice_leslie1.jpg
 (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

På "Badehotellet" er Lues karakter Leslie meget domineret af sin mor. - Jeg er heldigvis ikke domineret af min mor i den virkelige verden. Det er nærmere omvendt. Hun er altid meget sød mod mig, smiler Lue. (Foto: Mike Kollöffel/TV2)

Og det bliver side om side med hans mor, Anette Støvelbæk.

- Da jeg blev tilbudt rollen, snakkede vi om, hvorvidt vi kunne finde ud af at forholde os professionelt til det. Det blev vi enige om, at vi kunne.

Og da optagelserne gik igang viste det sig at være nemt, smiler den 23-årige skuespiller, der går på fjerde år på skuespillerskolen i Odense.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lue_og_anette_stoevelbaek.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

- Det var en dejlig udfordring at skille det professionelle og det private ad. Samtidig er det faktisk godt for vores relation, at vi også kan snakke om arbejde, siger Lue om samarbejdet med sin mor, Anette Støvelbæk, 51. Foto: Mikael Rieck)

Hul på bylden

Det er første gang han spiller overfor sin mor, mens han har spillet sammen med sin ligeså talentfulde far, Lars Mikkelsen, i "Herrens Veje".

Det kan virke som en tung arv at løfte, men Lue Støvelbæk tager det hele med ophøjet ro.

- Jeg tager ikke så meget imod råd. Men jeg kigger på, hvordan de arbejder, og så vælger jeg, hvordan jeg selv vil gøre det. Men, ja, vi minder selvfølgelig om hinanden, både genetisk og kulturelt.

- Jeg finder min egen vej, og jeg vil gerne gøre det så godt som muligt. Jeg bliver nødt til at gøre det på min egen måde og blive god til det, jeg kan, siger Lue til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/anette_stoevelbaek_og_lars_mikkelsen_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Lue har ikke sit talent fra fremmede. Han er nemlig søn af Anette Støvelbæk og Lars Mikkelsen. - Jeg føler ikke et pres. Jeg ser dem som min familie, og jeg har aldrig kendt til andet, siger den sympatiske fyr. Hans 17-årige lillebror Thor har også allerede vist interesse for skuespillet. (Foto: Thomas Laursen)

Det betyder dog ikke, at Lue ikke er taknemlig for sine rødder.

- Jeg er mega stolt over min far og min mor og min onkel. Jeg synes virkelig, de har gjort det godt.

Det er skønt at have nogen tæt på, som man kan ringe til og diskutere arbejdet med, siger Lue.

Han er klar over, at han i den kommende tid vil blive sammenlignet en hel del med sit ophav, men man skal ikke kigge ret lang tid på ham, før man kan se, at han har arvet talentet.

- Jeg kunne lige så godt slå hul på bylden, for det kommer til at ske, at jeg vil blive sammenlignet med mine forældre.

Og nu har vi gjort det og så må vi tage den derfra.

Sjovt, men nervepirrende

Men han vil ikke have hængende på sig, at han får roller på grund af sine forældre.

- Den her rolle, havde jeg virkelig fortjent, for jeg har sgu arbejdet for at få den. Jeg har været igennem tre castings, siger Lue, som allerede i første afsnit løfter serien til en nyt og højt niveau i rollen som Leslie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/badehotellet_2_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Lue følte sig meget godt modtaget af de andre skuespillere på "Badehotellet". - Det er en kliché, men det er en lille familie. Og det er næsten som at komme lidt hjem, at komme herud. Jeg er blevet budt varmt velkommen. (Foto: Mikael Rieck)

Han har selv fulgt med i "Badehotellet", og ser det som en stor ære at få lov til at blive en del af serien.

- Det er sjovt og nervepirrende og spændende. Det er interessant at komme ind i noget, der er så veletableret og så skulle ramme den stil, som serien har.

- Det har været en vild ilddåb at være en bærende rolle her. Det er en skøn chance.

Fremtiden er da også fyldt med skuespil for Lue. Foråret skal han bruge på at få færdiggjort skuespillerskolen, og derefter er der allerede lagt arbejdsmæssige fremtidsplaner.

- Jeg skal lave noget teater og måske også noget film. Jeg håber, at jeg for evigt, kan blive ved med at lave både film, TV og teater. De tre ting giver så meget til hinanden.

- Og så håber jeg, der kommer en sæson mere af ”Badehotellet”, røber skuespilleren.

Sponsoreret indhold