Nyheder11. oktober 2017

Lars Mikkelsen: Hamrende succesfuld – og alligevel usikker på sig selv

I modsætning til lillebror Mads har Lars Mikkelsen været længe om at finde lysten og selvtilliden til at satse internationalt. Nu vil mange mene, at han har overhalet brormand indenom.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lars-mikkelsen.jpg
 (Foto: All Over)

Lars Mikkelsen er stjerne både herhjemme og udenlands i blandt andet hitserierne "House of Cards" og "Sherlock".

Alligevel bor han ganske stille og roligt i en lejlighed på Vesterbro i København, hvor han og hustruen gennem 28 år, 50-årige Anette Støvelbæk, har haft base siden 1998 med sønnerne Lue og Thor på henholdsvis 22 og 16 år.

Pomp og pragt er ikke just hans hjemmebane, men usikkerhed og tvivl er, på trods af at alt, hvad han for tiden rører ved, bliver til guld.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lars-mikkelsen1.jpg
 Foto: Mikael Rieck)
Priser og udmærkelser er der nok af. I 2011 høstede han blandt andet en Reumert overrakt af kronprinsesse Mary i Det Kongelige Teater, et ridderkors fra dronningen og en flise på Frederiksberg Allé, stemt ind af blandt andre SE og HØR-læsere. (Foto: Mikael Rieck)

Lars Mikkelsen er på alles læber

Netop nu kan de danske seere følge ham i primetime både lørdag og søndag på DR1 i henholdsvis "Historien om Danmark" og "Herrens Veje", og udlandet har også for længst fået øjnene op for den 53-årige skuespiller, ligesom prestigefyldte priser i årevis er regnet ned over ham.

Alligevel har en næsten handlingslammende tvivl på sig selv været hans følgesvend siden ungdommen.

– Jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på, hvor den kommer fra, men den har altid været der, fortalte han tilbage i 2012. Det er dog også den motor, der driver ham til altid at anstrenge sig, forklarede han.

Tvivlen betød, at han var længe om at finde sin hylde som skuespiller. Først da han efter adskillige svinkeærinder fandt ud af, at han havde let ved at jonglere, var vejen via gadegøgler til skuespillerskolen lagt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/lars-mikkelsen-mads-mikkelsen.jpg
 Foto: Mikael Rieck)

De succesfulde Mikkelsen brødre, Lars og Mads (Foto: Mikael Rieck)

Den klareste stjerne

Men i modsætning til lillebror og kollega Mads, som hurtigt styrede mod den internationale film- og stjernehimmel, holdt Lars sig i mange år til den hjemlige andedam, primært på teatret.

Det er der imidlertid lavet godt og grundigt om på nu, hvor mange vil mene, at han for længst har givet lillebror baghjul og nu glimter som den klareste stjerne på himlen.

Læs mere om "Herrens veje"-skuespillerne i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold