Efter coke-dom: Medina droppet af Folkekirkens Nødhjælp

Medina har undskyldt over for sine fans, men det er ikke nok for Folkekirkens Nødhjælp

Medina har undskyldt over for sine fans, men det er ikke nok for Folkekirkens Nødhjælp

Foto: Mikael Rieck

Her til formiddag modtog 35-årige Medina sin dom for i sommer at have kørt med kokain og sprut i blodet

Tidligere har hendes samarbejdspartnere såsom Folkekirkens Nødhjælp tøvet med at sætte ord på mulige konsekvenser, hvis hun blev fundet skyldig, men nu falder hammeren så fra den velgørende organisation, som hun har arbejdet sammen med siden 2015. 

- Samarbejdet med Medina er nu stoppet, og det er sket på en trist baggrund. Vi har dog ikke været i tvivl om beslutningen, fordi sagen handler om noget så alvorligt som at køre bil i alkohol- og narkotikapåvirket tilstand og dermed risikere at bringe andre menneskers liv i fare, lyder det fra kampagnechef Mulle Juul Korsholm i en pressemeddelelse. 

- Medina har haft en særlig rolle i forhold til at engagere de yngre generationer i vores arbejde med flygtninge, og når man skal fungere som rollemodel for unge, så går det ikke at være dømt for at køre bil påvirket af alkohol og stoffer. Derfor er vi ikke i tvivl om, at samarbejdet må slutte, selv om det på mange måder er ærgerligt, tilføjes det. 

I pressemeddelelsen understreger Folkekirkens Nødhjælp, at den 35-årige sanger ikke har modtaget penge i sit samarbejde med nødhjælpsorganisationen. Hendes indsats kaldte hun selv for "Mevation", som er en sammentrækning af ordene "Medina", "Motivation" og "Nation".

I forbindelse med "Mevation"-bevægelsen mødte Medina tilbage i oktober britiske prins Harry

Artiklen fortsætter under billedet. 

Alene invitationen fra prins Harry gjorde stort indtryk på hitmageren.

- Jeg var lige ved at begynde at græde. Jeg blev virkelig stolt, fortalte Medina dengang til Jes Dorph-Petersen i "Go'aften Danmark".

Det var en stor dag, hvor den britiske prins og den danske sanglærke trykkede hånd og fik en lille sludder.

- Der kom lidt mange fotografer, da han kom over til mig. Så talte vi om, at jeg fik lov at poste et billede, før medierne fik lov til at male et billede af grunden til, at jeg skulle møde ham i går. Det betyder meget for mig, at det kommer rigtigt ud. Så sagde han "screw them all".

- Vi nåede at komme ind på, hvad mit mål er med Mevation (Medinas velgørenhedsarbejde, red.). Det er at educate de unge, som er vores kommende ledere i Danmark. Det er dem, vi skal have fat i, inden de er blevet nogle gamle, indsnævrede typer, der har en mening uden at vide, hvad der egentlig foregår ude i verden, lød det i TV2's "Go'aften Danmark".

Her til formiddag modtog 35-årige Medina sin dom for i sommer at have kørt med kokain og sprut i blodet

Nu tyer "Synd for dig"-sangeren til sin Instagram story for at undskylde over for sine mange fans

- Som de fleste af jer nok ved, har jeg netop fået en dom for at have kørt bil i påvirket tilstand, skriver sangeren på sin Instagram story. 

- Jeg angrer dybt og er flov over min handling, og den situation jeg har bragt mig selv og andre mennesker i. Episoden skete sidste sommer, hvor en hård personlig krise førte til, at jeg traf nogle øbenlyst forkerte valg, lyder det fra sangfuglen, der ikke kommer nærmere ind på, hvad den "hårde personlige krise" var. 

- Der findes ingen udnskyldninger for det, jeg har gjort. Med der findes den forklaring, jeg giver jer her. Den vil jeg bruge til at komme videre som et stærkere, klogere og bedre menneske, så godt som jeg kan, fortsætter den angrende stjerne.

- Til alle jer jeg har skuffet: I har min uforbeholdne undskyldning. Jeg kan kun ydmygt håbe, at jeg fortsat kan få lov at inspirere jer med de ting, jeg finder vigtige i verden. Tak fordi I tog jer tid til at læse min opdatering, afslutter sangeren.

 

Medina kørte med alkohol og kokain i blodet.

Det står nu klart, efter den 35-årige sangerindes advokat fredag mødte op retten i Helsingør for at modtage dom i sagen.

Selv valgte popsangerinden at blive væk fra retten, hvor hun fredag omkring klokken 11 modtog en dom på tre et halvt års frakendelse af kørekortet samt en bøde på 43.500 kroner for at have kørt i sin sorte Land Rover med både alkohol og kokain i blodet.

Medina erklærede sig skyldig i anklagerne, fortalte sangerindens advokat Sten Balslev - der var mødt op i retten i stedet for Medina - fredag formiddag.

Medina, der nu kalder sig Frederikke Hansen, kørte kokain-kørsel den 29. juli 2017 og blev stoppet af politiet klokken 4:45.

En blodprøve afslørede efterfølgende, at sangerinden havde både alkohol og kokain i blodet, og en måned senere fik Medina beslaglagt sit kørekort.

I dag i retten kom det så frem, hvad den præcise alkoholpromille var, ligesom Medina også fortalte, hvor meget kokain hun havde indtaget, før at hun blev standset af en patruljevogn ved en rutinemæssig kontrol.

Promillen var 1,13, hvilket er langt over det tilladte.

Medina blev standset i sin sorte Land Rover. Foto: All Over Press

I retten kom det også frem, at Medina dagen forinden havde været på Langelandsfestivalen, der er kendt som Danmarks familiefestival. Hun forklarede ifølge sin advokat, at hun havde drukket vin på festivalen - i alt to glas.

Desuden erkendte Medina, at hun også havde indtaget kokain. Hun forklarede ifølge sin advokat, at hun havde indtaget én bane kokain på Strandpavillionen i Hornbæk sammen med nogle venner. Her havde hun også "indtaget et par drinks", som hendes advokat udtrykte det i retten fredag formiddag.

Medina ændrede formentlig sit navn til Frederikke for at undgå opmærksomhed omkring sagen. Men i denne uge kunne SE og HØR afsløre, at ”Kun for mig”-sangerinden stod til at miste både kørekort og få en klækkelig bøde.

Dommen får formentlig også konsekvenser for hendes arbejde med Nødhjælp.

Senere i dag kommer organisationen med en pressemeddelelse, hvor de vil afsløre, om sagen får konsekvenser for samarbejdet. Medina har tidligere været på tre ture med nødhjælpsorganisation til blandt andet Kenya og Syrien.

SE og HØR har gentagne gange rettet henvendelse til Medinas manager, Thomas Børresen, men han er ikke vendt tilbage.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close