Leo efter ulykke: Blind på det ene øje

Sussi og Leos parforhold blomstrer stadig. – Jeg er stadig lidt moderlig. Jeg er den, der går og opdrager og passer lidt på Leo, siger Sussi.

Sussi og Leos parforhold blomstrer stadig. – Jeg er stadig lidt moderlig. Jeg er den, der går og opdrager og passer lidt på Leo, siger Sussi.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Der er atter kommet sving i Leos hofter, efter at han for præcis to år siden blev tvunget af scenen. Først brækkede han hoften, så lårbenet, og siden fik han en infektion i kroppen, som gav nyresvigt.

– Jeg var godt nok dårlig. Jeg kunne have stillet træskoene – der var en risiko, siger 62-årige Leo, da SE og HØR møder ham og fru Sussi en varm sommerdag på deres gård ved Saltum.

– Det gjorde du heldigvis ikke, siger 62-årige Sussi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sussi og Leo er i fulde omdrejninger, og lige nu bruger de kræfterne på at bygge et udekøkken, som de har drømt om i mange år. – Vi har lige så mange tåbelige planer nu, som da vi var 14 år. Der er meget, vi skal have oplevet, siger Leo

Sussi og Leo er i fulde omdrejninger, og lige nu bruger de kræfterne på at bygge et udekøkken, som de har drømt om i mange år. – Vi har lige så mange tåbelige planer nu, som da vi var 14 år. Der er meget, vi skal have oplevet, siger Leo. (Foto: Kaspar Wenstrup)

I deres nordjyske oase nyder de sommeren og det faktum, at deres turkalender igen er ved at være fuldt booket, selv om Leo egentlig kun var sygemeldt i en måned i 2016.

– Folk tvivlede i forbavsende lang tid på, at jeg kunne være på scenen, som jeg plejede, så arrangørerne holdt lidt igen med at booke os. Så der kunne vi mærke et alvorligt dyk i ordrebogen, erkender Sussi og Leo.

Drøn på igen

Heldigvis skal der mere til at slå det nordjyske par ud af kurs. Der er stadig garanti for liv og glade dage, når Sussi og Leo indtager scenen.

– Jeg sætter mere pris på de ting, jeg kan. Og det er rart, jeg virker igen. Der er fuldt drøn på. Jeg tror faktisk, jeg knokler mere på scenen, end jeg gjorde før, siger Leo.

– Jeg tror, det er, fordi du er så glad for, at du kan, supplerer Sussi og afslører, at gemalen virkelig har fået hofterne på gled.

– Leo er begyndt at danse, når vi er på scenen. Jeg havde set, at nogle af de unge stod og dansede en bestemt dans. Så jeg spurgte Leo, om han kunne lære den dans.

– Nu har Leo fået sin egen stil, og de skriger af grin, når han begynder at danse, siger Sussi.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Så er der serveret. – Jeg har fået lært at drikke øl igen. Mens mine nyrer stod stille, var der intet, der smagte godt, og øl var nok det, der smagte allerværst, siger Leo. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Blind på det ene øje

Infektionen i kroppen satte ikke kun nyrerne ud af drift, Leo mistede også synet på det ene øje.

– Det giver nogle sjove episoder på scenen, for Leo kan ikke altid se mig på grund af den blinde vinkel. Så nogle gange får jeg et slag, men det gør ikke noget. Vi laver bare lidt sjov ud af det foran publikum, siger Sussi og griner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sussi og Leo nyder livet i landlige omgivelser ved Saltum i Løkken, hvor Leo igen kan hjælpe med at passe deres store grund. – Du halter stadig lidt, og det vil du nok altid gøre, siger Sussi. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Selv om musikerparret kunne have valgt at sætte sig ned og være triste over den byge af uheld, der regnede ned over dem, så er det ikke deres stil.

– Der er ikke noget ynk, siger Leo.

– Det bruger vi ikke her i huset, slår Sussi fast og fortsætter:

– Man skal passe på, hvis man får ondt af sig selv, så bliver det bare meget værre. Hvis man begynder på det, går det kun én vej, og det er ned ad bakke. Og det gider jeg ikke.

Fremtidsgolf

Parret har da også stadig masser af mod på livet og lægger mange planer for fremtiden.

– Hvis vi nogensinde bliver trætte af at spille musik, skal vi lære at spille golf. Det kan vi overhovedet ikke finde ud af.

– Når man bliver ældre, er det netop vigtigt at prøve noget nyt for at holde hjernen i gang, siger den sprudlende musikerfrue.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Der har været familieforøgelse hjemme hos Sussi og Leo. Deres kat har fået fire killinger, som parret allerede har kastet deres kærlighed på. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Leo tror dog ikke, der bliver grund til at investere i et golfsæt lige foreløbig.

– Nu er det jo ikke særlig sandsynligt, at vi bliver trætte af at optræde, lyder det med et grin fra Leo.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close