Nyheder28. september 2016

Kronprins Frederik og prins Joachim svigter igen

Mens de kongelige var ved at falde over hinanden til OL i Rio, har de glimret ved deres fravær ved Para OL samme sted.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/khkhk.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Flot var det kongelige fremmøde til de netop overståede Olympiske Lege i Rio.

Både kronprins Frederik og prins Joachim havde taget turen til Rio med deres familier for at følge den store begivenhed.

Umiddelbart efter fulgte den næsten lige så store begivenhed med de Paralympiske lege, men her var de kongelige for længst taget hjem.

Et faktum, der undrer mange. Især i betragtning af, at der tilbage til de Paralympiske lege i Beijing 2008 var stor kritik af deres manglende opbakning.

Henrik Ib Jørgensen fra Muskelsvindfonden undrer sig da også. Ikke kun over den manglende kongelige opbakning, men den generelle lave prioritering af handicapidrætten fra hele det officielle Danmark, medier og kongehuset.

– DR har lavet en fantastisk dækning, men ellers er det kun blevet til nogle notitser. Jeg er sikker på, at hvis medierne var til stede, ville kongehuset også være det, siger Henrik Ib.

Han anerkender imidlertid, at det også kunne være den anden vej rundt, og at netop kongehusets tilstedeværelse ville give atleterne det skulderklap, der kunne tiltrække både mediernes og det officielle Danmarks bevågenhed.

Helt overset de handicappede atleter har de kongelige dog ikke.

– Vi har da fået en fin hilsen fra både prinsesse Benedikte og kronprinsen inden afgang, fortæller formanden for Dansk Handicap Idræts Forbund, Karl Vilhelm Nielsen.

Åbningsceremoni OL i Rio 2016

null

Sponsoreret indhold