Nyheder18. juli 2016

Dase-Jokke: Så få dage arbejder prins Joachim

Prins Joachim og resten af hans familie valgte fredag – for andet år i træk – at skrotte den traditionsrige sommerfotografering på Gråsten Slot. Faktisk glimrer prinsen i stedet ved sit fravær – han har nemlig nærmest dobbelt så få arbejdsdage som sin bror. Og dét er et problem, mener kongehusekspert
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/j8.jpg
 (Foto: All Over Press)

Traditionen tro myldrede kongehusfamilien fredag til Gråsten Slot i Sønderjylland for at få taget de årlige sommerbilleder.

Fire prinser, tre prinsesser og en dronning stillede således op til den traditionsrige begivenhed, men ét familiemedlem havde dog ikke tænkt sig at bruge sommeren på at få taget familiefotos.

Prins Joachim og hans familie deltog således ikke i den traditionsrige begivenhed – for andet år i træk. I stedet havde prinsen valgt at holde sommerferie i udlandet.

Du kan se billederne fra Gråsten Slot i galleriet nederst i artiklen.

Faktisk har den royale familie ikke set meget til prins Joachim og hustru Marie, når de royale forpligtelser er blevet fordelt her i årets første halve år.

Prins Joachim, 47, har således kun haft 30 officielle arrangementer i sin kalender; det svarer til én begivenhed om ugen. Til sammenligning har kronprins Frederik haft 55 officielle arrangementer, mens dronning Margrethe har haft 71 arrangementer og kronprinsesse Mary har haft 58.

Det viser en opgørelse, som BT har lavet over kongehusets officielle kalender.

Prins Joachim arbejder altså ligeså lidt som hans 82-årige far, prins Henrik, der som bekendt gik på pension ved årsskiftet.

Og det er et problem, fortæller Sebastian Olden-Jørgensen, lektor på Københavns Universitet og forfatter til en bog om kongehuset, til BT:

Du kan se billederne fra Gråsten Slot i galleriet nederst i artiklen.

- Jeg synes, det understreger, at kongehuset har et problem i, hvordan de skal retfærdiggøre prins Joachims stilling over for offentligheden. Han har en svær rolle, fordi han jo under ingen omstændigheder må stjæle lyset fra kronprinsparret, så det kan være svært at se, hvilke opgaver man skal sætte ham til. Det har simpelthen været svært for dem at finde meningsfuld beskæftigelse til ham, vurderer han overfor BT.

Prins Joachims arbejdsopgaver varierer både i tid og sted. Mens nogle er overstået på en time, er der andre arrangementer, der strækker sig over flere dage. Derfor mener en anden ekspert ikke, at det er et problem, at prins Joachim har nærmest halvt så mange arbejdsopgaver som sin storebror.

- Det er svært at vide, hvor meget forberedelse der er i de enkelte opgaver. Nogle er der måske ingen forberedelse i, mens andre tager lang tid. Det er klart, at prins Joachim aldrig vil have så mange opgaver som kronprinsparret, fordi han er mindre centralt placeret, fortæller kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til BT.

Du kan se billederne fra Gråsten Slot i galleriet nederst i artiklen.

Kongehuseksperten er dog enig i, at det er ret så uheldigt, at Joachim for andet år i træk har valgt at skrotte den traditionsrige sommerfotografering på Gråsten Slot.

- Da de flyttede fra Schackenborg, gav de udtryk for, at de gerne ville være ved med at have en tilknytning til Sønderjylland, så det er klart, at det ville se godt ud, hvis de var med. Det ville være et positivt signal at sende, at man ikke kun er interesseret i København i kølvandet på den diskussion, fortæller Lars Hovbakke Sørensen til BT.

Du kan se billederne fra Gråsten Slot i galleriet herunder:

Sommerfotografering på Gråsten Slot 15. juli 2016

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_22.png

Sponsoreret indhold