Kronprins Frederik til kamp for miljøet

Her hygger kronprins Frederik sig sammen med prins Christian i vandet ved Tisvildeleje. Nu forsøger han at få danskerne til at holde på deres affald, når de er på stranden.

Her hygger kronprins Frederik sig sammen med prins Christian i vandet ved Tisvildeleje. Nu forsøger han at få danskerne til at holde på deres affald, når de er på stranden.

Foto: Dan Mariegaard)

 
Kronprins Frederik springer nu ud som fuldbyrdet miljøforkæmper.
 
 
Han går all in for at holde de danske badestrande rene og fri for flasker, plasticposer og andet affald, der skæmmer strandene og ødelægger oplevelsen for danskere og turister, der trænger til en kølig dukkert i sommervarmen.
 
Det sker når han i dag sammen med miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen stævner ud på en sejltur langs Sjællands kyst i selskab med foreningen Plastic Change for at skabe opmærksomhed omkring problemerne med den skadelige mængde plastic, der ødelægger naturen.
 
 
Hvis det fortsætter som nu, med at plastic blot henkastes i naturen på strande verden over vil der, ifølge World Economic Forum, være mere plastic end fisk i havene, og det er den udvikling, kronprins Frederik vil bekæmpe.
 
Det er både danske strandgæster, turister og fiskere, der er målgruppe for kampagnen mod plastic.
 
 
Esben Lunde Larsen håber, at kampagnen kan være med til at minimere affaldsmængden på strandene og i havet.
 
- De danske kyster er en stor turistattraktion, og det gavner ikke nogen, hvis en gåtur på stranden bliver en gåtur i affald. Derfor planlægger vi en kampagne til strandgæster, turister og fiskere, der kan være med til at minimere henkastet dansk affald på stranden og i havet, siger Esben Lunde Larsen.
 
Så er du på stranden i dag, så hold på dine plasticposer og hold øje med skibe i horisonten, hvis du opholder dig på Sjælland, for lige pludselig kan kronprinsen og ministeren komme forbi en badestrand nær dig.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close