Nyheder7. oktober 2018

Vennen: - Kim VILLE spille til det sidste

Kim Larsen bed sygdommen i sig og turnerede til det sidste
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim-larsen-07102018.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Kim Larsen døde søndag den 30. september omgivet af sin hustru Liselotte og sine seks børn Pelle, Alice Eva, Sylvester, Molly, Hjalmer og Lui.

Men den store danske nationalskjald, der ikke brød sig om den titel, var spillemand til det allersidste.

Også selv om kroppen var mærket af den kræftsygdom, som han fortalte om i januar i år og som fik ham til - meget mod sin vilje - at aflyse en del af sin vinterturné og senere koncerter i Norge.

Det fortæller hans mangeårige impressario, Jørn Jeppesen, i dokumentaren "Kim Larsen - vennernes farvel", hvor en række af de mennesker, der samarbejdede med Kim Larsen gennem årene, fortæller om deres forhold til Kim Larsen.

Det var Jørn Jeppesen, der på familiens vegne udsendte det sørgelige budskab om Kim Larsens død for en uge siden, og det var også ham, der på vegne af Kim Larsens hustru og børn fredag takkede danskerne for den varme, medfølelse og respekt, der er blevet udvist familien i forbindelse sangerens død.

Dagen efter Kim Larsens død skrev Jørn Jeppesen, som ikke kun var Kim Larsens impressario men også hans ven, et følelsesladet opslag på Facebook, hvor han beskriver Larsens sidste måneder som en "urimelig kamp".

Men selv om Larsen angiveligt led hen over sommeren, så led han i stilhed og ville ud på musikscenerne og møde sit publikum.

Det fortæller Jørn Jeppesen i "Kim Larsen - vennernes farvel", der blev sendt i aftes på DR1.

Kim Larsen nægtede simpelthen at lade være med at spille.

- Han ville spille til det sidste. Og det var meget vigtigt for ham at komme på den sommerturné. Jeg tilbød ham mange gange i forløbet, at vi droppede den turné – men han ville! Han var en ægte spillemand til det allersidste, siger Jørn Jeppesen i dokumentaren.

Han fortæller, at han virkelig gik hårdt til Kim Larsen for at få ham til at svare ærligt på om han ikke hellere ville holde en pause fra koncerterne, men der var ingen tvivl hos Larsen - musikken skulle ud til publikum fra koncertscenerne.

Og han spillede for publikum helt frem til slutningen af august, hvor han gav sin sidste koncert i Holbæk den 25. august - blot 36 dage før sin død.

Med tiden lærte han at - om ikke at omfavne - så dog at leve med sin store popularitet.

- Det betød meget for ham at mærke opbakningen fra publikum. Og han blev rigtig god til at tage imod og give udtryk for sin glæde ved sit værk. Da jeg lærte ham at kende, kæmpede han imod, for da var det de nye sange, han prioriterede. Men de sidste fem-seks år accepterede han sin popularitet og publikums fornøjelse ved at høre ham, siger Jørn Jeppesen i dokumentaren.

Han mødte Kim Larsen i 1997 og blev hans impressario i 2001. Ved siden af deres professionelle samarbejde udviklede de et tæt venskab.
- Jeg var så glad for ham. Han var fantastisk. Han var sgu så dannet og klog og sjov. Halvdelen af tiden grinede vi jo. Han var en fornøjelse at være i nærheden af, siger Jørn Jeppesen. - Hvad vil du savne allermest?, bliver han spurgt i "Kim Larsen - vennernes farvel"
- Ham. Alle siger: Nu bliver der stille. Og det gør der. Der bliver også virkelig stille i mit liv nu. Men jeg skal jo ikke ynke. Jeg har fået lov til at lære ham at kende. Jeg kommer selvfølgelig videre - men jeg savner ham ad helvede til, siger Jørn jeppesen i den rørende dokumentar.

Sponsoreret indhold