Nyheder 5. oktober 2018

Kim Larsens datter og hendes søskende meget rørte over hyldest af deres far

Kim Larsens datter: - Far ville have været glad inderst inde
Foto: Mikael Rieck, Kaspar Wenstrup

 

I dag og de følgende dage hyldes afdøde Kim Larsen af tusinder af danskere ved mindearrangementer landet over.

Og Kim Larsens datter, Alice Eva Larsen, fortæller til Ekstra Bladet, hvor meget det betyder for hende og hendes søskende, at deres far bliver hyldet på den måde af et samlet Danmark.

- Både jeg og mine søskende er dybt rørte. Selvfølgelig, siger Alice Eva Larsen til Ekstra Bladet.

Fredag sen eftermiddag er der blandt andet mindeoptog fra Sofiegården på Christianshavn til Rådhuspladsen i København.

Her ventes op mod 10.000 deltagere.

I Kim Larsens hjemby, Odense, mindes man også Larsen.

Her går man i optog fra Munke Mose og slutter ved Lørups Vinstue - et af Kim Larsens foretrukne værtshuse.

3.000 har indtil videre meldt sig til det mindeoptog.

Også i Danmnarks næststørste by, Aarhus markerer man den store sangers død.

Den begivenhed begynder klokken 19 fredag aften.

Optoget begynder på Rådhuspladsen med tre fællessange, og så går deltagerne i samlet flok mod Store Torv.

Alice Eva Larsen er ikke sikker på, at hendes far ville synes om det meget postyr i forbindelse med hans død.

- Han var ikke god til at tage imod ros og komplimenter, men inderst inde ville han være glad. Det er jeg sikker på, siger hun til Ekstra Bladet.  
  Personligt sætter hun og hendes søskende stor pris på de mange søde ord på Facebook og hyldesten af deres far.   - Det rører os dybt, og det skal hele Danmarks befolkning have stort tak for, siger Alice Eva Larsen til Ekstra Bladet.  
  Tidligere på ugen skrev hun et meget rørende mindeord om sin berømte far, som bisættes i absolut stilhed, efter at være sovet ind omgivet af sin hustru og seks børn søndag morgen.   - Et lyn slog ned i mit hjerte søndag morgen, og efterlod et stort hul der aldrig kan heles! Min kæreste far er død og chokket, savnet og sorgen er meget stor og overvældende, indleder hun på Facebook.   - Min far var mit hjem, min tryghed, mit anker og min tømmerflåde. Min far gav mig den mest trygge, varme og lykkelige barndom..en barndom jeg af hele mit hjerte ville unde nogle af de mange stakkels børn i verden der er fattige på kærlighed og omsorg!  
  - Min far lærte mig altid at være sød overfor andre mennesker og aldrig at dømme på forhånd, han lærte mig altid at hjælpe når jeg selv var mere heldig stillet end andre, han lærte mig aldrig at være nærig, og han og min mor lærte mig at elske og respektere alle skæve eksistenser.   - Min far lærte mig at have respekt for mine forældre og bedsteforældre og altid at hjælpe til..også selvom det ikke var en nødvendighed. Min far lærte mig i det hele taget de vigtigste menneskelige værdier, og det er en af de vigtigste byggesten i et menneskes liv!   - Min far gav mig kærligheden til Rom, togture, historier og musik. Han lærte mig at elske The Beatles, Little Richard, Elvis, U2 og mange flere.   - Jeg følte mig så elsket og tryg når du kom ind om natten og gav mig den kolde side af dynen, aede mig på kinden og sagde "Sov godt, prinsesse".  
  - Jeg følte mig så elsket og tryg da jeg som syv-årig vågnede kl. 5.30 om morgenen fordi jeg skulle ud og tisse, og du kom ud fra dit musikrum og sagde: "Du er da tidligt oppe, skat...vil du høre en sang som jeg har skrevet i nat?" Jeg fik et par store hørebøffer på og lyttede. Dermed var jeg den første der hørte "Natten Er Blid". Den morgen følte jeg min far og jeg var var de eneste der var vågne i hele verden. Det var vores øjeblik og hemmelighed og ingen andres.   - Elsker dig så højt og savner dig så meget, far.   Du kan læse hele det smukke, rørende mindeord fra Kim Larsens datter herunder:  
 
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
 
     

Sponsoreret indhold