Kim Larsen: Nu mindes Hjalmer og Lui deres far

Kim Larsens søn Hjalmer og hans lillebror Lui, mindes nu deres far.

Kim Larsens søn Hjalmer og hans lillebror Lui, mindes nu deres far.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

 

Kim Larsen døde i søndags og er ugen igennem blevet mindet landet over.

Meddelelsen om den store sanger og sangskrivers død kom på Facebook.

- På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Kim Larsen blev 72 år.
 
- Kim Larsen var i sin sidste stund omgivet af sin kone Liselotte samt sine seks børn Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui.
 
 
- Bisættelsen vil finde sted i absolut stilhed og helt privat.
 
- Jeg henstiller til journalister og medier om at vise stort hensyn til familien i den kommende svære tid.
 
Sådan skrev Kim Larsens mangeårige impressario, Jørn Jeppesen på Facebook.
 

Kim Larsen blev mindet landet over fredag. (Foto: Kaspar Wenstrup)
 
 
I går takkede Kim Larsens enke Liselotte Kløvborg danskerne for deres varme og medfølelse med familien, og i dag er det sønnerne, Hjalmer (23) og Lui, der fylder 20 år om tre uger, der mindes deres far.
 
Hjalmer mindes faderen i et opslag på Instagram til et billede af Kim Larsen og Hjalmer, der selv er musiker, ved Kim Larsens "spillebord" i stuen i lejligheden i det centrale Odense:
 
Kære far.
Du sagde tit, at du havde haft noget så usædvanligt som en lykkelig barndom. Det kor tilslutter jeg mig i dén grad. Og tilføjer så også teenage og voksenliv.
 
Heldigvis sagde jeg det tit til dig selv, men det tåler uendelige gentagelser.
 
Større kærlighed fandtes ikke, end den du øsede ud over mig og Lui dagligt og hele tiden. Tak for det og tak fordi “kurven” hos dig og mor var tom, for bedre sted at lande fandtes heller ikke. Jeres gensidige kærlighed var uendelig og misundelsesværdig og en af dem, som aldrig forsvinder. 
 
Vi var en tæt lille familie, men de sidste ni måneder røg det alligevel op på et helt andet niveau.
 
Det her billede er fra maj i år. De mange mange timer vi tilbragte ved dit spillebord i stuen, og hvor vi drev resten af familien til vanvid med vores ubehjælpsomme håndtering af diverse instrumenter og skrig og skrål, fylder mig med stor glæde og længsel. 
 
Hver gang en af os i huset skulle gå, råbte de tre andre "Se dig for og vi ses!" op til flere gange. Så fra mig til dig: Se dig for lille far, og vi ses, skriver Hjalmer.
 
Du kan se det rørende opslag her:
 
 
Også 19-årige Lui skriver til sin far på Instagram.
 
Kære far. 
 
Lørdag aften d. 29. september viste himlen sig fra sin smukkeste side. 
 
Det var en af de få solnedgange som du ikke kaldte mig ud for at se, men jeg ved, at du lyttede, da jeg fortalte dig om den. 
 
Den var større end alt, ligesom dig.
 
Vi ses lille far!
 
"Ja, heureusement (lykkeligvis/heldigvis, red.), Lui", som du altid svarede, skriver Lui til et foto af den smukke solnedgang.
 
 
 

19-årige Lui Larsen, Liselotte Kløvborg og 23-årige Hjalmer var med til gallapremieren på Musicalen 'Midt om natten' i marts i år. (Foto: Thomas Laursen)
 
 
Tidligere på ugen mindedes først sønnen Sylvester og derpå datteren Alice Eva, som Kim Larsen fik i ægteskabet med sin anden kone, Hanne Qvist, deres far.
 
Begge skrev om deres far på Facebook.

- Min fars død har ramt mig hårdere end jeg havde forventet. Gennem de senere år var vores forhold til hinanden blevet mere distanceret og konfliktfyldt, som følge af uenigheder og gamle sår i familien der havde svært ved at hele, skriver Sylvester Larsen og tilføjer:

- Min far kunne være stejl, uforsonlig, voldsomt opfarende og havde ofte svært ved at indrømme egne fejl, mens han fremhævede dem hos andre. Nej, han var langt fra perfekt den gamle. Men hvor jeg dog elskede ham.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sylvester Larsen. Foto: Peter Grosen

Du kan læse hele Sylvester Larsens opslag herunder:

 
 
Også datteren Alice Eva erklærer i sit mindeord Kim Larsen sin ubetingede kærlighed:
 
- Et lyn slog ned i mit hjerte søndag morgen, og efterlod et stort hul der aldrig kan heles! Min kæreste far er død og chokket, savnet og sorgen er meget stor og overvældende, indleder hun på Facebook.
 
- Min far var mit hjem, min tryghed, mit anker og min tømmerflåde. Min far gav mig den mest trygge, varme og lykkelige barndom..en barndom jeg af hele mit hjerte ville unde nogle af de mange stakkels børn i verden der er fattige på kærlighed og omsorg!
 
- Min far lærte mig altid at være sød overfor andre mennesker og aldrig at dømme på forhånd, han lærte mig altid at hjælpe når jeg selv var mere heldig stillet end andre, han lærte mig aldrig at være nærig, og han og min mor lærte mig at elske og respektere alle skæve eksistenser.
 
- Min far lærte mig at have respekt for mine forældre og bedsteforældre og altid at hjælpe til..også selvom det ikke var en nødvendighed. Min far lærte mig i det hele taget de vigtigste menneskelige værdier, og det er en af de vigtigste byggesten i et menneskes liv!
 
- Min far gav mig kærligheden til Rom, togture, historier og musik. Han lærte mig at elske The Beatles, Little Richard, Elvis, U2 og mange flere.
 
- Jeg følte mig så elsket og tryg når du kom ind om natten og gav mig den kolde side af dynen, aede mig på kinden og sagde "Sov godt, prinsesse".
 
Kim Larsen fik datteren Alice Eva Larsen med Hanne Qvist Larsen.

Kim Larsens datter, Alice Eva Larsen. (Foto: Mikael Rieck/Kaspar Wenstrup)
 
 
- Jeg følte mig så elsket og tryg da jeg som syv-årig vågnede kl. 5.30 om morgenen fordi jeg skulle ud og tisse, og du kom ud fra dit musikrum og sagde: "Du er da tidligt oppe, skat...vil du høre en sang som jeg har skrevet i nat?" Jeg fik et par store hørebøffer på og lyttede. Dermed var jeg den første der hørte "Natten Er Blid". Den morgen følte jeg min far og jeg var var de eneste der var vågne i hele verden. Det var vores øjeblik og hemmelighed og ingen andres.
 
- Elsker dig så højt og savner dig så meget, far.
 
Du kan læse hele det smukke, rørende mindeord fra Kim Larsens datter herunder:
 
 
 
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close