Nyheder5. oktober 2018

Hans sidste kærlighed: Kim Larsen opgav alt for Liselotte

Kim Larsen mødte sin sidste hustru Liselotte under en turné i sommeren 1994. Spillemanden blev så forelsket i sin engel, at han med ét lod sig skille fra sin daværende hustru og aldrig vendte hjem. I stedet flyttede han til Odense, hvor han og Liselotte levede et kærligt ægteskab frem til Kim Larsens død 30. september i år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_larsen_og_liselotte_kloevborg.jpg
 (Foto: Jørgen Hjort)

En sommerdag 1994 greb Kim Larsen telefonen og ringede hjem til sin daværende hustru, ”Kranen”.

- Jeg kommer ikke hjem mere. Jeg flytter til Odense, proklamerede den rapkæftede spillemand.

Kim Larsen var blevet forelsket op over begge ører, i en anden kvinde vel at mærke.

Han havde mødt en langbenet skønhed, der havde slået benene væk under ham.

”Hvem kan sige nej til en engel?”, spurgte Kim Larsen på sit albumcover fra samme år.

Covertitlen var en klar hentydning til hans nye kærlighed, Liselotte Kløvborg.

22 års ægteskab var slut, da Kim Larsen forlod Hanne Qvist Larsen, kaldet Kranen, og parrets tre børn Sylvester, Alice Eva og Molly i 1994.

Kim Larsen opgav alt for Liselotte.

Artiklen fortsætter under billedet...

Liselotte Kløvborg og Kim Larsen
Liselotte Kløvborg Larsen og Kim Larsen.
 Foto: Aller Media

Liselotte Kløvborg og Kim Larsen. Foto: Aller Media

Han viste sig ikke i sit og Hannes hjem i København igen.

De to piger og sønnen Pelle, som Kim Larsen fik med sin første hustru, Mariann Herløv Larsen, havde sangeren heller ingen kontakt med, da biografien ”Solisten” udkom i 2011.

– Jeg ved det jo ikke, men jeg tror, at han forsøgte at skærme sig fuldstændig af over for sin gamle familie for at skabe et helt nyt liv med sin nye kone.

– Det var i hvert fald sådan, det føltes, siger Alice Eva Larsen i bogen.

Kim Larsen og Liselotte levede en stille tilværelse på Claus Bergs Gade 5A i Odenses H.C. Andersen-kvarter.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kim Larsen med sin mor og Liselotte Kløvborg.
Kim Larsen sammen med sin mor Eva, der døde i 2014, og sin hustru Liselotte. Foto: Aller Media
 Foto: Aller Media

Kim Larsen sammen med sin mor Eva, der døde i 2014, og sin hustru Liselotte. Foto: Aller Media

Spillemanden værnede altid højt om sit privatliv, og han udtalte sig sjældent – nok nærmere aldrig – om sit private liv. Han og Liselotte viste sig også kun frem offentligt ganske få gange.

De fik sammen sønnerne Hjalmer (født i 1995) og Lui (1998), men ellers fik offentligheden ikke meget at vide om deres forhold.

Anderledes forholder det sig med Kim Larsens anden kone, Hanne Qvist. Hun fik nærmest mystisk status.

Det er nemlig hende, som Kim Larsen skrev ”Kvinde min” om. Sangen, der for seks år siden blev kåret som alle tiders bedste danske kærlighedssang.

Hun holdt sammen på hjemmet og familien, mens Kim Larsen tjente til føden med sin musik.

Offentligt kaldte han sin hustru for ”Kranen”. Det var hun ikke så begejstret for. Hun kunne bedre lide, at han sagde ”Miss Q” eller bare ”min dame”.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kranen.jpg
Med ”Kranen” eller ”Miss Q”, som han kaldte sin 2. kone, Hanne Qvist.
  Foto: Børge Walther

Med ”Kranen” eller ”Miss Q”, som han kaldte sin 2. kone, Hanne Qvist. Foto: Børge Walther

Men ”Kranen” skulle ikke forstås nedsættende:

En kran var både en, der løftede faldne mænd op, og sådan en, der, når den kom majestætisk duvende, fik al trafik til at gå i stå.

Kim Larsen betegnede sig aldrig som en god far – tværtimod lagde han ikke skjul på, at det er fra børnenes mor, at den blide omsorg kom.

- Mine fire børn ville være gået for lud og koldt vand, hvis jeg skulle have taget mig af dem, sagde Kim Larsen i et interview med ALT for Damerne i 1994.

- De er blevet pakket ind i vat og bomuld fra deres første dag, og sådan skal det være. Det med børn er kvinder bedst til. Jeg er den patriarkalske ’sid ordentlig ved bordet’-type. Jeg strammer op og er det dumme svin, når jeg kommer hjem. Derfor kan de også bedst lide moderen, og det kan jeg også, fortalte han.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/alice_eva_0.jpg
– Ingen kan jo leve op til min far. Han er nationalskjald, kendt af alle, fra helt unge børn til gamle mennesker, har Alice Eva Larsen sagt.
 Foto: Mikael Rieck

– Ingen kan jo leve op til min far. Han er nationalskjald, kendt af alle, fra helt unge børn til gamle mennesker, har Alice Eva Larsen sagt. Foto: Mikael Rieck

Da Kim Larsen stille sov ind søndag i sidste weekend, var alle seks børn og hustruen Liselotte samlet til det sidste farvel.

Efterfølgende har flere af hans børn samt hans hustru sat ord på deres sorg – og ikke mindst beskrevet, hvor megen kærlighed deres far gav dem.

Tidligere på ugen skrev Eva Alice Larsen et meget rørende mindeord om sin berømte far, som bisættes i absolut stilhed.

- Et lyn slog ned i mit hjerte søndag morgen, og efterlod et stort hul der aldrig kan heles! Min kæreste far er død og chokket, savnet og sorgen er meget stor og overvældende, indleder hun på Facebook.

- Min far var mit hjem, min tryghed, mit anker og min tømmerflåde. Min far gav mig den mest trygge, varme og lykkelige barndom..en barndom jeg af hele mit hjerte ville unde nogle af de mange stakkels børn i verden der er fattige på kærlighed og omsorg!

- Min far lærte mig altid at være sød overfor andre mennesker og aldrig at dømme på forhånd, han lærte mig altid at hjælpe når jeg selv var mere heldig stillet end andre, han lærte mig aldrig at være nærig, og han og min mor lærte mig at elske og respektere alle skæve eksistenser.

Kim Larsens søn Sylvester har også hyldet sin afdøde far. Tidligere på ugen skrev han:

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/sylvester_larsen_0.jpg
Sylvester Larsen hyldede også sin far.
 Foto: Peter Grosen

Sylvester Larsen har også hyldet sin far. Foto: Aller Media

- Min fars død har ramt mig hårdere end jeg havde forventet. Gennem de senere år var vores forhold til hinanden blevet mere distanceret og konfliktfyldt, som følge af uenigheder og gamle sår i familien der havde svært ved at hele, skriver Sylvester Larsen og tilføjer:

- Min far kunne være stejl, uforsonlig, voldsomt opfarende og havde ofte svært ved at indrømme egne fejl, mens han fremhævede dem hos andre. Nej, han var langt fra perfekt den gamle. Men hvor jeg dog elskede ham, skriver han i sin hyldest.

Fredag valgte Kim Larsens hustru Liselotte at takke for den enorme støtte, som hun og familien har modtaget i kølvandet på Kim Larsens død.

På Kim Larsens hjemmeside skrev Liselotte:

- Jeg og alle Kims seks børn vil herigennem gerne takke dybt for den kæmpe kærlighed, der fra alle steder i landet er strømmet mod min elskede mand og børnenes elskede far. - Intet kan hjælpe med at hele den altoverskyggende store sorg der har ramt os, men alle de smukke ord og hilsner, alle de smukke blomster, arrangementerne til ære for Kim rundt i landet og ikke mindst den dybe respekt og den smukke stilhed, der er blevet udvist os foran Kims og mit og drengenes hjem, har varmet os alle og har været meget, meget smukt at opleve. -Også selvom Kim selv ville have råbt “STOOOOP NU” for længst, og så tilføjet: “Man giver ikke en mand blomster”. Tak. Kærligst Liselotte.

Sponsoreret indhold