Nyheder28. marts 2018

Fra himmel til helvede: Kærestens rædselsdøgn

Kim Walls kæreste havde lige mødt sine svigerforældre for første gang – et døgn senere måtte han fortælle dem, at deres datter var forsvundet.
https://imgix.seoghoer.dk/peter-madsen_1.jpg
 (Foto: Deadlinepress.dk)

Da Kim Wall og hendes danske kæreste vågnede i deres fælles hjem i København den 10. august, tegnede fremtiden lys.

Aftenen forinden havde Kim Wall for første gang præsenteret sin kæreste gennem 11 måneder for de svenske forældre.

Det fortalte kæresten, da han vidnede i Københavns Byret i den sag, hvor Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt og parteret den 30-årige svenske kvinde.

Fru Madsen råber

– Vi havde lejet et hus i Beijing, som vi skulle flytte ind i ugen efter og påbegynde en ny tilværelse der.

Der var en masse store muligheder, og hun skulle i gang med at skrive en bog, sagde kæresten i torsdags.

Derfor holdt parret en farvelfest for vennerne i København, netop den aften hvor en pludselig mulighed for at interviewe raketbyggeren viste sig.

Men den interviewaftale vendte den svenske journalist aldrig tilbage fra.

null

Mens kæresten fortalte om de ubehagelige timer, hvor det langsomt gik op for ham, at Kim Wall ikke kom tilbage, sad Peter Madsen stille ved siden af sin forsvarer og kiggede ned i bordet foran sig.

– I løbet af natten forsøger jeg at ringe til alle, som jeg kan ringe til. Bagefter begynder jeg at cykle rundt ude på Refshaleøen, og jeg ringer til Kim Walls forældre, fortalte kæresten, som om natten tilfældigt mødte Peter Madsens kone under sin søgen efter Kim.

– Hun råber ad mig. Jeg er insisterende, men hun råber, at jeg skal stoppe med at spørge om ubåden.

Blev overrasket

Peter Madsen havde i en årrække levet i et åbent forhold med sin hustru, som efter anholdelsen af ham den 11. august har søgt om skilsmisse.

Efterforskerne har aldrig antydet, at Madsens ekskone skulle have noget at gøre med Kim Walls død, men svenskerens kæreste undrede sig over hendes reaktion, da hun senere på natten blev afhørt af politiet.

– Hun bliver interviewet kort. Hun udtrykker sig overrasket over, at der skulle være andre med i ubåden, selv om vi har haft en samtale om det lige før.

Først den 21. august får kæresten og Wall-familien det endelige bevis på, at Kim er død, da en cyklist tilfældigt finder hendes torso i vandkanten.

Siden har kærestens lyse fremtid været vendt helt på hovedet.

– Kort fortalt var alle mine fremtidsplaner sammen med Kim. Nu ved jeg ikke engang, hvorfor jeg tager en uddannelse. Det har påvirket alt.

Sponsoreret indhold