Nyheder2. juni 2015

Jan Fog har fået sit allersidste ønske opfyldt

Den folkekære kendismægler, som døde efter at have kæmpet mod kræft, har fået sin aske spredt over sit elskede Øresund

Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldt

Ejendomsmægleren Jan Fog, der døde den 23. april efter at have kæmpet mod kræft, har netop fået sit allersidste ønske opfyldt.

Jan Fog ønskede at få sin aske spredt ud over sit elskede Øresund, og det er netop sket ved en privat ceremoni.

En af Jan Fogs nære venner fortæller til Ekstra Bladet, at det skete fra Jan Fogs egen badebro, som ligger ved hans idylliske hus på Strandvejen i Klampenborg.

- Det var en meget fin ceremoni. Lige i hans ånd, vil jeg sige. Stille og roligt - rigtig hyggeligt, faktisk, hvis man kan tillade sig at sige det, siger vennen til Ekstra Bladet.

Liebhavermægleren, som de fleste nok specielt husker fra 'Liebhaverne'-programmerne på TV 2, blev bisat i det smukkeste solskinsvejr fra Skovshoved Kirke lørdag den 2. maj.

Her tog venner og familie afsked med den afholdte mægler – blandt andet havde Jan Fogs venner besluttet at afspille den sang, som de lavede til Jan Fog i forbindelse med hans 60 års fødselsdag seks år tidligere.

Jan Fog døde torsdag den 23. april omkring kl. 17:30, efter at han udviklede komplikationer efter en stamcelletransfusion.

66-årige Jan Fog håbede ellers inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for den "gammelmandsleukæmi", som han havde lidt af i over et år.

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent rask, når operationen er overstået, sagde den folkekære kendismægler i et åbenhjertigt interview med SE og HØR i marts.

Men efter operationen, hvor han transplanteret dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, udviklede Jan Fog en virus og endte i koma på Rigshospitalet. Her sov han ind torsdag den 23. april omkring kl. 17:30 blot 66 år gammel.

Jan Fog havde brugt millioner af kroner på dyre behandlinger i USA på Anderson Cancer Center i Texas i kampen mod sygdommen, der kaldes "gammelmandsleukæmi", fordi den oftest rammer ældre.

Selve stamcelletransfusionen foregik dog på Rigshospitalet, fordi den krævede tre måneders efterfølgende tjek, og Jan Fog ønskede ikke at skulle være tre måneder i USA.

Kendismægleren fortalte SE og HØR lige inden sin død, at stamcelletransplantationen var gået godt, og han var fuld af optimisme.

- Det gik lige efter bogen. På mit værelse efter indgrebet stod der et dannebrog. Jeg spurgte personalet: "Hvad skal flaget?". Og de sagde: "Du har jo fødselsdag, du er født på ny". Det er på en måde den største operation, man kan komme igennem, at man får fornyet sine stamceller, sagde Jan Fog i SE og HØR kort tid før sin pludselige død.

Desværre udviklede der sig komplikationer, og Jan Fog sov ind torsdag den 23. april.

Han efterlader sig hustruen Charlotte Juul. Du kan se billeder fra Jan Fogs liv øverst i denne artikel.

Sponsoreret indhold