Nyheder30. april 2015

Jan Fog bisættes lørdag: Send penge i stedet for blomster

Kendismægleren sendes ud på sin sidste rejse på lørdag
Af af

Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldt



Torsdag den 23. april døde den folkekære kendismægler Jan Fog, efter at han i over et år havde kæmpet mod en kronisk kræftsygdom. Han havde netop gennemgået en stamcelletransfusion, og den 66-årige mægler håbede inderligt, at transfusionen ville kurere ham for kræften.

Men Jan Fog udviklede komplikationer, og torsdag den 23. april sov han stille ind på Rigshospitalet.

På lørdag får kendismæglerens familie og venner så mulighed for at sende Jan Fog ud på den sidste rejse. Han bliver bisat fra Skovshoved Kirke kl. 11:00. Herefter skal hans aske spredes over Øresund.

LÆS OGSÅ: Jan Fog bisættes lørdag: Sådan bliver hans sidste rejse

I den dødsannonce, som kendismæglerens familie og venner har indrykket i fællesskab i Berlingske Tidende kan man læse, at familie og venner opfodrer til, at gæsterne ikke medbringer kranse og bårebuketter til Jan Fogs bisættelse.

I stedet opfordrer venner og familie til, at man i stedet sender penge af sted mod Kræftens Bekæmpelse.

- I stedet for blomster kan man betænke Kræftens Bekæmpelse, står der i dødsannoncen, hvor familie og venner også sender en sidste hilsen til den afholdte kendismægler:

- Tak fordi du var den du var. Du vil altid være i vores hjerter - vi savner dig.

LÆS OGSÅ: Jan Fog er død

Liebhavermægleren, som de fleste nok specielt husker fra 'Liebhaverne'-programmerne på TV 2, døde torsdag omkring kl. 17:30, efter at han udviklede komplikationer efter en stamcelletransfusion.

Jan Fog håbede ellers inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for den "gammelmandsleukæmi", som han havde lidt af i over et år.

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent raks, når operationen er overstået, sagde den folkekære kendismægler i et åbenhjertigt interview med SE og HØR i marts.

Men efter operationen, hvor han transplanteret dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, udviklede Jan Fog en virus og endte i koma på Rigshospitalet. Her sov han ind torsdag omkring kl. 17:30 blot 66 år gammel.

LÆS OGSÅ: Jan Fog kæmpede til det sidste: Jeg vil være rask

Jan Fog havde brugt millioner af kroner på dyre behandlinger i USA på Anderson Cancer Center i Texas i kampen mod sygdommen, der kaldes "gammelmandsleukæmi", fordi den oftest rammer ældre.

Selve stamcelletransfusionen foregik dog på Rigshospitalet, fordi den krævede tre måneders efterfølgende tjek, og Jan Fog ønskede ikke at skulle være tre måneder i USA.

Kendismægleren fortalte SE og HØR lige inden sin død, at stamcelletransplantationen var gået godt, og han var fuld af optimisme.

- Det gik lige efter bogen. På mit værelse efter indgrebet stod der et dannebrog. Jeg spurgte personalet: "Hvad skal flaget?". Og de sagde: "Du har jo fødselsdag, du er født på ny". Det er på en måde den største operation, man kan komme igennem, at man får fornyet sine stamceller, sagde Jan Fog i SE og HØR kort tid før sin pludselige død.

Desværre udviklede der sig komplikationer, og Jan Fog sov ind torsdag den 23. april.

Han efterlader sig hustruen Charlotte Juul.

Herunder kan du se billeder fra Jan Fogs liv:

Sponsoreret indhold