Nyheder 23. april 2015

Jan Fog er død

Liebhaver-mægleren død efter komplikationer ved stamcelletransfusion
Af af
Jan Fog er død efter at have pådraget sig en virus efter en stamcelletransfusion.
Jan Fog er død efter at have pådraget sig en virus efter en stamcelletransfusion.
Foto: Thomas LaursenDen kendte ejendomsmægler Jan Fog er død.

Det bekræfter hans au pair-pige over for SE og HØR.

En anden kilde tæt på Jan Fog bekræfter ligeledes ejendomsmæglerens død over for SE og HØR.

Og torsdag aften kort før klokken 22 bekræftede Jan Fogs hustru, Charlotte Juul, ligeledes dødsfaldet over for Ritzaus Bureau.

Han sov ind på Rigshospitalet omkring klokken 17.30 torsdag, erfarer SE og HØR

Lå i koma
SE og HØR erfarede tidligere torsdag, at Jan Fog lå i dyb koma på Rigshospitalet, efter at have pådraget sig en virus i forbindelse med den stamcelletransfusion, der var et led i den behandling, der skulle kurere ham for kræft.

Ifølge SE og HØRs oplysninger blev han lagt i koma torsdag eftermiddag og afgik kort tid efter ved døden.

Ramt af leukæmi
Jan Fog, der led af leukæmi, fik ved stamcelletransfusionen dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, og efter dette indgreb var den 66-årige Fog som født på ny.

- Det gik lige efter bogen. På mit værelse efter indgrebet stod der et dannebrog. Jeg spurgte personalet: "Hvad skal flaget?". Og de sagde: "Du har jo fødselsdag, du er født på ny". Det er på en måde den største operation, man kan komme igennem, at man får fornyet sine stamceller, sagde Jan Fog i denne uges SE og HØR om indgrebet, han havde håbet på at få, siden han fik konstateret kræft for over et år siden.

- Der kan ske alt muligt
Selve transfusionen tog tre timer, hvor de nye gener kom ind i Jan Fogs krop, som var det en almindelig blodtransfusion.

- De næste tre måneder skal jeg på hospitalet for at tjekkes, fordi jeg har fået en helt ny person ind i mig. Så der kan ske alt muligt, sagde Jan Fog til denne uges SE og HØR.

Og den sidste udtalelse om, at "der kan ske alt muligt", fik Jan Fog på tragisk vis alt for ret i, da indgrebet endte med at føre til hans død.

Brugte millioner på behandling i USA
Jan Fog kæmpede mod "gammelmands-leukæmien" i over et år og brugte millioner af kroner på dyre behandlinger i USA på Anderson Cancer Center i Texas.

Men stamcelletransfusionen foregik på Rigshospitalet, fordi den krævede tre måneders efterfølgende tjek, og Jan Fog orkede ikke at skulle være tre måneder i USA.

Siden efteråret havde Jan Fog ellers mindst en gang om måneden været til behandling på Anderson Cancer Center for at få den bedst mulige behandling mod kræftsygdommen.

Håbede at blive helt rask
Hans håb var, at operationen på Rigshospitalet med stamceller fra en rask donor, kunne kurere kræftsygdommen helt.

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent rask, når operationen er overstået, sagde den succesfulde ejendomsmægler i marts til SE og HØR.

Jan Fog efterlader sig hustruen Charlotte Juul.

Sponsoreret indhold