Nyheder27. april 2015

Bisættes lørdag: Sådan bliver Jan Fogs sidste rejse

Kendismægleren havde kun ét ønske til sin sidste rejse
Af af

Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldtTorsdag døde den folkekære kendismægler Jan Fog, efter at han i over et år havde kæmpet mod en kronisk kræftsygdom. Han havde netop gennemgået en stamcelletransfusion, og den 66-årige mægler håbede inderligt, at transfusionen ville kurere ham for kræften.

Men Jan Fog udviklede komplikationer, og torsdag sov han stille ind på Rigshospitalet.

På lørdag får kendismæglerens familie og venner så mulighed for at sende Jan Fog ud på den sidste rejse. Han bliver bisat fra Skovshoved Kirke kl. 11:00.

Det fortæller hans ven gennem mange år, Pedro Heyman, til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Portræt af Fog: Kæmpede sig til tops og fik opfyldt drømmen

Jan Fog havde ifølge vennen ikke gjort sig mange tanker om sin egen begravelse - den kendte mægler håbede inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for kræften. Dog havde han ét ønske til sin sidste rejse - at få sin aske spredt over Øresund:

- Efterfølgende skal han brændes, og så skal hans aske spredes ud over Øresund, når den tid kommer. Der går vel en 14 dages tid, siger Pedro Heyman til Ekstra Bladet.

Liebhavermægleren, som de fleste nok specielt husker fra 'Liebhaverne'-programmerne på TV 2, døde torsdag omkring kl. 17:30, efter at han udviklede komplikationer efter en stamcelletransfusion.

Jan Fog håbede ellers inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for den "gammelmandsleukæmi", som han havde lidt af i over et år.

LÆS OGSÅ: Jan Fog kæmpede til det sidste: - Jeg vil være rask

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent raks, når operationen er overstået, sagde den folkekære kendismægler i et åbenhjertig interview med SE og HØR i marts.

Men efter operationen, hvor han transplanteret dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, udviklede Jan Fog en virus og endte i koma på Rigshospitalet. Her sov han ind torsdag omkring kl. 17:30 blot 66 år gammel.

Jan Fog havde brugt millioner af kroner på dyre behandlinger i USA på Anderson Cancer Center i Texas i kampen mod sygdommen, der kaldes "gammelmandsleukæmi", fordi den oftest rammer ældre.

Selve stamcelletransfusionen foregik dog på Rigshospitalet, fordi den krævede tre måneders efterfølgende tjek, og Jan Fog ønskede ikke at skulle være tre måneder i USA.

Kendismægleren fortalte så sent som i denne uges SE og HØR, at stamcelletransplantationen var gået godt, og han var fuld af optimisme.

LÆS OGSÅ: Jan Fog er død

- Det gik lige efter bogen. På mit værelse efter indgrebet stod der et dannebrog. Jeg spurgte personalet: "Hvad skal flaget?". Og de sagde: "Du har jo fødselsdag, du er født på ny". Det er på en måde den største operation, man kan komme igennem, at man får fornyet sine stamceller, sagde Jan Fog i denne uges SE og HØR.

Desværre udviklede der sig komplikationer, og Jan Fog sov ind torsdag.

Han efterlader sig hustruen Charlotte Juul.

Herunder kan du se billeder fra Jan Fogs liv:

Sponsoreret indhold