Nyheder24. april 2015

Jan Fog kæmpede til det sidste: Jeg vil være rask

Kendismægleren håbede til det sidste på, at han ville blive rask
Af af

Portræt: Jan Fog kæmpede sig til tops og fik drømmen opfyldtHan kæmpede en indædt kamp mod kræften, men torsdag sov den folkekære ejendomsmægler Jan Fog ind på Rigshospitalet.

Liebhavermægleren, som de fleste nok specielt husker fra 'Liebhaverne'-programmerne på TV 2, døde, efter at han udviklede komplikationer efter en stamcelletransfusion.

Jan Fog håbede ellers inderligt, at stamcelletransfusionen ville kurere ham for den "gammelmandsleukæmi", som han havde lidt af i over et år.

- Meningen er, at jeg bliver 100 procent raks, når operationen er overstået, sagde den folkekære kendismægler i et åbenhjertet interview med SE og HØR i marts.

LÆS OGSÅ: Se det store galleri: Jan Fogs liv i billeder

Men efter operationen, hvor han transplanteret dna fra en 25-årig tysk kvinde ind i kroppen, udviklede Jan Fog en virus og endte i koma på Rigshospitalet. Her sov han ind torsdag omkring kl. 17:30 blot 66 år gammel.

Jan Fog havde brugt millioner af kroner på dyre behandlinger i USA på Anderson Cancer Center i Texas i kampen mod sygdommen, der kaldes "gammelmandsleukæmi", fordi den oftest rammer ældre.

Selve stamcelletransfusionen foregik dog på Rigshospitalet, fordi den krævede tre måneders efterfølgende tjek, og Jan Fog ønskede ikke at skulle være tre måneder i USA.

LÆS OGSÅ: Jan Fog er død

Kendismægleren fortalte så sent som i denne uges SE og HØR, at stamcelletransplantationen var gået godt, og han var fuld af optimisme.

- Det gik lige efter bogen. På mit værelse efter indgrebet stod der et dannebrog. Jeg spurgte personalet: "Hvad skal flaget?". Og de sagde: "Du har jo fødselsdag, du er født på ny". Det er på en måde den største operation, man kan komme igennem, at man får fornyet sine stamceller, sagde Jan Fog i denne uges SE og HØR.

Desværre udviklede der sig komplikationer, og Jan Fog sov ind torsdag.

Han efterlader sig hustruen Charlotte Juul.

Du kan se et stort galleri med Jan Fog her:

Sponsoreret indhold