Her skal Donald Trump bo nu

Donald Trump, 74, forlader i denne uge Det Hvide Hus.

Donald Trump, 74, forlader i denne uge Det Hvide Hus.

Foto: Mega

Det kan godt være, at Donald Trump er rasende upopulær i Washington, D.C. og i sin gamle hjemstat, New York. Men der findes et sted, hvor de fleste stadig elsker præsidenten: Solskinsstaten Florida!

Og det ser ud til, at Donald netop gør Florida til sit nye hjem, skriver avisen Washington Post, søndag. Han flytter permanent til sit resort, Mar-a-Lago, hvor han ikke behøver beskæftige sig med med så mange kritiske røster. 2020-valgresultatet fra stedet viste et klart republikansk flertal. 

Upopulær i New York

Trump vandt også hele staten både i 2016 og 2020, og når han på onsdag mister magten som præsident i USA, kan han boltre sig med sine pensionistvenner i Florida. Det er nok ikke en dårlig idé for Trump, der er rasende upopulær i sin eget hjemstat, New York. Alligevel vil han måske føle sig hjemme. Florida er nemlig beboet af mange gamle new yorkere, der senere i livet ville væk fra storbylivet og nyde deres otium med hvide sandstrande, store boulevarder og svajende palmetræer.

- Trump passer perfekt til Floridas ry som magnet for alle skøre mennesker i hele universet. Florida er på den mest underlige måde den mest trumpske af alle Trump-staterne, siger den republikanske strateg, Rick Wilson. 

Vil kæmpe videre

Ifølge Washinton Posts kilder i Trump-regeringen er det tanken, at præsidenten vil fortsætte sit politiske virke under sydens sol. Efter 2020-valget har Trump nemlig prøvet at få resultatet omstødt, og den bizarre og udemokratiske praksis har ræssoneret godt og grundigt blandt hans tro støtter. Donald har indsamlet over 200 millioner dollars i den såkaldte "Save America"-interesseorganisation, og pengene skal nu bruges på at få ham genvalgt i 2024.

Passer perfekt til Trump

Det projekt afhænger naturligvis af, om Trump bliver dømt i en rigsret af senatet efter magtskiftet. I sidste uge blev sagen nemlig indledt, efter voldelige terrorister forsøgte at kuppe Kongressen midt i afstemningen, der skulle stadfæste Joe Bidens sejr. Trump måtte dermed opleve at være den eneste præsident nogensinde, der blev stillet for en rigsret hele to gange. 10 medlemmer af hans eget parti stemte endda for sagen.

Trump bibliotek

Der er også snak om et Trump-bibliotek i Florida. Tidligere amerikanske præsidenter har bygget biblioteker. Obama får et i hjemstaten Illinios, Bush har et i Texas og Bill Clinton har et i Arkansas. Skulle Trump følge den praksis, skulle han vælge New York, men det er - præsidentens popularitet i området taget i betragtning - ganske usandsynligt.

Trump får formentlig også selskab af familien, når han rykker til Florida. Donald Trump Jr. og hans kone, Kimberly Guilfoile er ifølge avisen New York Post også ved at købe hus i området. Datteren Ivanka Trump og hendes mand, Jared Kushner, har også netop købt hus i den sydøstlige amerikanske stat.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close