Heicks mand snød døden - nu vil han løbe maraton

Annette Heick kigger forelsket på sin mand, Jesper Vollmer. Parret har kæmpet for at nå ud på den anden side af ulykken.

Annette Heick kigger forelsket på sin mand, Jesper Vollmer. Parret har kæmpet for at nå ud på den anden side af ulykken.

Foto: Thomas Laursen)

 
Annette Heicks mand, Jesper Vollmer, var for halvandet år siden døden nær i en badeulykke i Thailand.
 
 
Annette og han og familiens to sønner skulle nyde en dejlig ferie under varme himmelstrøg, men ferien blev forvandlet til et mareridt, da Jesper Vollmer brækkede nakken, da han sprang i vandet i ferieparadiset. Han blev slået ned af en stor bølge og ramte sandbunden under udspringet.
 
 
- Takket være professionelle livreddere, hjælpsomme hotelgæster og i det hele taget meget dygtige folk kom Jesper hurtigt af sted til hospitalet, sagde Annette Heick kort efter ulykken.
 
 
Hendes mand blev opereret og hjemme i Danmark ventede måneder med genoptræning.
 
Fra begyndelsen kunne han ikke stå på sine ben, men der var hurtigt fremskridt, og mindre end tre måneder efter ulykken, der kunne have kostet ham livet eller efterladt ham lam, kom han gående til en premiere med en krykke som eneste støtte.
 
 
Siden da har han kæmpet for at genvinde så meget af sin førlighed som muligt.
 
Men det stod forholdsvis hurtigt klart, at han ikke ville være i stand til at bestride jobbet som køkkenchef for kongehuset, og i går havde han sidste arbejdsdag.
 
I stedet skal han lave mad på hans og hustruens fælles projekt, Rå ApS.
 
Det er en virksomhed centreret om et hus parret har opført i Allinge på Bornholm, hvor virksomheder kan holde møde eller etablere 'arbejdslejr' i en privat atmosfære og samtidig nyde Jesper Vollmers gode mad.
 
For nylig har han smidt stokken, som havde været en tro følgesvend siden ulykken, men nu er der så meget styr på og kraft i begge ben, at den ikke længere er nødvendig.
 
 
Og nu er han så fit for fight, at Annette Heick har tilmeldt ham et halvmaraton næste år, skriver Ekstra Bladet.
 
- For halvandet år siden var min mand lam, så pludselig rejste han sig fra kørestolen, og nu har han smidt sin stok og benskinnen. Derfor er jeg overbevist om, at han løber en halv-maraton om et år. Det gælder om at sætte sig nogle mål, og barren må gerne sættes højt, når det handler om Jesper, men det er altså ikke urealistisk, siger Annette Heick til Ekstra Bladet.
 
Kommer til at savne prins Henrik
Jesper Vollmer ser frem til det nye projekt på Bornholm men lagde tidligere på året ikke skjul på, at han kommer til at savne dele af jobbet hos kongehuset.
 
– Jeg kommer til at savne prinsgemalen rigtig, rigtig meget. Han sætter fart i køkkenet. Vi plejer at joke med, at når prinsgemalen er hjemme, er der virkelig gang i gryderne. Og når han så er ude at rejse, går der ikke længe, før vi savner ham. Så kan han pludselig dukke op, fem minutter før der skal serveres med tre ting i bagagen, han har fundet eller købt. Dem vil han gerne lige have med i menuen. Det er ret inspirerende, men på den gode måde, sagde Jesper Vollmer Heick i februar til SE og HØR.
 
 
- Prinsgemalen har en enorm interesse for køkkenet. Er det midt i svampesæsonen, og han ser nogle støvbolde i en rundkørsel, så bliver bilen altså stoppet. Og har han været på jagt, kan han pludselig komme hjem med en varm lever, han gerne vil have tilberedt. Det er meget impulsivt, sagde den nu afgåede køkkenchef om den pensionerede prins Henrik.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close