Nyheder15. april 2018

Kendispræst til Medina: Gud tilgiver dig

Medina kan måske ikke regne med sine fans længere. Men hun kan altid regne med Vorherre, siger præsten Flemming Pless.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/medina_4.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Selv om hele Medinas verden er ramlet sammen, behøver hun blot at kigge mod himlen for at se lyset. Thi der sidder Gud. Og han tilgiver den narkodømte sangerinde.

Det fortæller præst Flemming Pless, der ofte har viet de kendte i sin kirke.

– Gud tilgiver Medina og ting, der er meget værre. Hvis Raket-Madsen beder om tilgivelse, får han den også – for nu at tage noget, 
der er endnu længere ude, siger han til SE og HØR.

– Det kan være svært for os mennesker og præster at forstå, men sådan er det.

Godkendt før narkosag

Pless’ kirke, Christians Kirke i København, dannede for nylig ramme om to koncerter, hvor den 35-årige sangerinde inviterede unge og gamle til en akustisk aften i Guds hus.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/medina_01.jpg
 (Foto: Scanpix Ritzau)
Medina kan sagtens fylde Guds hus. Hun leverede to komplet udsolgte koncerter. (Foto: Ritzau Scanpix)

– Vi havde jo ikke den fjerneste anelse om den her sag, da de her koncerter blev aftalt for tre-fire måneder siden. Menighedsrådet har godkendt dem, men har ikke siden hen taget stilling til, om hun har taget kokain, drukket sprut og kørt bil, forklarer han og tilføjer:

– Jeg tror ikke, det havde gjort nogen forskel. Når man har fået en dom, så har man fået en dom. Og så kan man kun rette sig op og sige: ”Så må jeg tage min straf”. Så er man jo et lige godt menneske, siger han.

Alle er velkomne i kirken

I marts blev Medina ved retten i Helsingør dømt for at have kørt med en promille på 1,13 og for at have kokain i blodet.

Hun fik en bøde på 43.500 kr. og en frakendelse af kørekortet i 3,5 år.

– Ethvert menneske er velkomment i kirken. Så længe man tager sin straf, og folk opfører sig ordentligt, når de er i kirken, siger han.

– Vi kan jo have de værste tyve og røvere rendende, men når de er inde i kirken, ser vi på dem som mennesker. Ligesom vi ser på Medina som det menneske og den kunstner, hun er. Og der er slet ikke nogen problemer der.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/medina_03.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Der var ikke mange smil inden koncerten, og Medina ønskede hverken at stoppe eller tale, inden hun gik indenfor. Men hendes glød er dejlig mørk for årstiden. Det skyldes en tur til Texas, hvor det allerede er sommervarmt. (Foto: Mikael Rieck)

Pless mener også, at Medina rent faktisk brugte sin narko-historie i koncerterne. Og det giver plus på kontoen hos præsten:

– Jeg lagde mærke til, at hun faktisk ved flere lejligheder kom ind på, at når man har dummet sig her i livet, må man gøre det bedre. Og det faldt meget fornuftigt ind i en sang, siger han.

Hos anmelderne var der dog ikke meget optimisme at spore. Ekstra Bladets skarpe anmelder Thomas Treo gav den tidligere popdronning tørt på:

– Hvad er værre end 65 minutter med Medina? Det er 65 akustiske minutter med Medina (...) Og mens det virker, som om Medina ikke kan få nok af danskerne, så har danskerne vist fået nok af Medina, mente 
Treo.

Sponsoreret indhold