Nyheder19. december 2018

Rosa bag det søde smil: Grønlandsk hemmelighed

Kagedronningen Rosa undersøger sit arktiske ophav i to programmer, der bliver vist i julen på TV2. SE og HØR besøgte hende hjemme i Glyngøre.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rosa_kildahl_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Da hun tonede frem på skærmen i DR’s ”Den store bagedyst” sidste efterår, spekulerede flere danskere i seeryndlingen Rosa Kildahls ophav.

Og da hun lige før finalen røg ud af programmet, fik seerne så chancen for at spørge Rosa, om hun har grønlandske rødder.

– Det kan jeg ikke svare på, men jeg har de flotte træk ... Har jeg familie på Grønland, så kender jeg dem ikke, men jeg håber, de ser med i aften ... Jeg kender ingen på Grønland, så jeg venter på en invitation, lød nogle af svarene dengang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/rosa_kildahl2.jpg
 (Foto: DR)

Kagekonen bagte sig ind i hjerterne på den danske befolkning i DR’s ”Den store bagedyst” i 2017. (Foto: DR)

Og noget tyder på, at kagekonen fra Glyngøre efterfølgende er blevet inviteret en tur til Grønland af TV2.

I TV-guiden for de kommende uger fremgår det i hvert fald, at kanalen sender første afsnit af to om ”Rosas grønlandske hemmelighed” første juledag.

Da SE og HØR forleden var på besøg hos Rosa hjemme i Glyngøre, var hun ikke meget for at snakke om udsendelsen, men bekræftede, at der var tale om et program med hende i centrum.

Den karismatiske kagekreatør fortalte endvidere, at de endnu ikke har færdiggjort optagelserne, og at hun derfor ikke må fortælle noget endnu.

Samme melding kommer fra TV2’s presseafdeling.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rosa_kildahl_2.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Flere gange er Rosa blevet spurgt til sit inuitiske udseende, men indtil nu har hun afvist kendskab til sine grønlandske rødder. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Tilbudt dna-test

I forbindelse med Rosas deltagelse i efterårets ”Vild med dans” har SE og HØR flere gange tilbudt hende en dna-test, som kan fastslå hendes etniske oprindelse.

Hver gang har hun kryptisk udskudt tilbuddet – givetvis, fordi hun og TV2 har gået med planer om at undersøge hendes stamtræ i bedste sendetid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vmd_uge_4_tsl_20180928_tsl_20180928_0318.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Den ukronede bagedyst-dronning er rasende populær, og TV2 ringede da også straks med en invitation, da hun luftede sine ”Vild med dans”-drømme i medierne. Her røg hun ud efter fire uger på gulvet med 37-årige Esbern Syhler-Hansen. (Foto: Thomas Laursen)

”Rosas grønlandske hemmelighed” er ikke det eneste nye, vi får lov at nyde med Rosa på skærmen.

I det nye år er hun på hold med ”Vild med dans”-kammeraten Adam Duvå Hall, når ”Klipfiskerne” vender tilbage – og senere skal hun forsøge at gætte værdien på forskellige antikviteter i TV2 Fris ”Krejlerkongen”.

Sponsoreret indhold