Nyheder1. maj 2015

Se listen: Her er Prinsesse Dianas SIDSTE ønsker

18 år siden prinsessen blev dræbt i bilulykke
Af af

Se listen: Her er Prinsesse Dianas SIDSTE ønskerInden prinsesse Diana omkom ved en tragisk bilulykke i 1997, nåede hun at nedfælde sine allersidste ønsker i et testamente - og her 18 år senere kan omverdenen nu for første gang få et indblik i, hvad prinsessen ønskede for blandt andet sine to sønner.

For omkring 100 kroner kan man nu få adgang til adskillige kendtes testamenter via en britisk hjemmeside - og prinsesse Dianas testamente er ét af de testamenter, som man kan nærlæse.

Ifølge Today havde Folkets Prinsesse især sine to sønner i tankerne i sit testamente.

LÆS OGSÅ: Dianas død forbliver et mysterium

- Prinsesse Diana havde ifølge testamentet efterladt sønnerne prins William og prins Harry svimlende 30 millioner dollars (eller omkring 200.000.000 danske kroner)

- Prinsesse Diana ytrede et ønske om, at hendes mor Frances Shand Kydd skulle inddrages i sønnernes uddannelse i tilfælde af, at hun omkom

- Hendes butler Paul Burrell skulle ifølge prinsesse Diana have 80.000 dollars (eller omkring 530.000 danske kroner) skattefrit

- Hendes ikoniske brudekjole, som var prydet med tusindvis af perler og et 7,6 meter langt slæb, skulle gives til William og Harry

- Andre ejendele - for eksempel malerier og et ur - blev testamenteret til hendes 17 gudbørn

LÆS OGSÅ: Historisk brev solgt: Beskriver kongehuset sorg over Dianas død

Prinsesse Diana døde i en grusom bilulykke 31. august 1997, da den sorte bil, hun var passager i, kørte galt i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris. Hun blev efterfølgende hentet hjem af prins Charles og fik en statsbegravelse 6. september 1997 i Westminster Abbey, hvor hele det officielle England deltog.

Prinsesse Diana er begravet på et hemmeligt sted af sikkerhedsmæssige hensyn, men hendes mindesmærke ligger på Earl Spencers ejendom Althorp i Northamptonshire.

I dagene efter ulykken endte det britiske kongehus i et sandt stormvejr, fordi briterne mente, at dronning Elizabeth ikke håndterede Dianas død eller briternes sorg følsomt nok.

Blandt andet blev kongehuset kritiseret for ikke at udtale sig offentligt om Dianas død og for ikke at flage på halvt over Buckingham Palace. I februar 2015 blev et 'historisk' brev, som beskrev det britiske kongehus' sorg over prinsesse Dianas død, solgt på auktion for 2.500 britiske pund, eller lidt over 25.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: Kongehuset kok raser: Dianas mindesmærke er ødelagt

Brevet, der er skrevet både i hånden og på maskine, er forfattet af den britiske prins Philip i dagene efter bilulykken i Paris 31. august 1997, som dræbte prinsesse Diana.

I brevet fortæller prins Philip, der er gift med den britiske dronning Elizabeth, om sin store sorg over den tragiske ulykke, og han kaldte endda tiden for et "mareridt" for den royale familie.

Brevet blev sendt til prins Philips niece fem dage efter Dianas død, og i brevet afslører Prins Philip også, at "hysteriet omkring Dianas død" gjorde det sværere at beskytte og trøste hendes sønner, prins William og prins Harry.

Herunder kan du se billeder fra Dianas begravelse.

Sponsoreret indhold