Fie Laursen: - De sagde, at min morfar fortjente at dø

Fie Laursen blev udsat for had på nettet, da hendes morfar døde.

Fie Laursen blev udsat for had på nettet, da hendes morfar døde.

Foto: TV3

Bloggeren og YouTube'ren Fie Laursen, der er sygemeldt på ubestemt tid efter et ildebefindende natten til søndag ved efterfesten efter uddelingen af årets Guldtuben-priser, har ad flere omgange mærket konsekvenserne af at være en offentlig person.

Hun er aktiv på YouTube, Instagram, Facebook og sin blog og mærkede i særdeleshed hadet for år tilbage, da hun var i en sårbar situation og var tynget af sorg.

Det fortæller hun om i aftenens udgave af 'Til middag hos', hvor komikeren Uffe Holm, operasangeren og skuespilleren Joachim Knop og dj'en Nicoline Toft er på besøg hos Fie.

Det er Uffe Holm der åbner op for det hårde kapital i Fies liv, der han spørger til hendes grænser for, hvad hun deler på sin blog eller sociale medier.

- Fie, har du en grænse for, hvad der skal ud, og hvad der ikke skal ud?, spørger Uffe Holm.

- Ja, det har jeg, svarer Fie.

Tidligere postede jeg billeder af min familie, men så stoppede jeg med at poste billeder af min morfar, og så spurgte folk, 'hvor er han henne?'.

- Så sagde jeg, at han var død, men at jeg ikke havde lyst til at tale om det, indleder Fie.

Men hun fortalte alligevel sine følgere, hvad der var sket.

- Den dag de ringede fra hospitalet, hvor min morfar var døende, og sagde, at det var tid for familien at sige farvel, så sagde jeg, 'nej, nej det sker ikkenu, jeg kommer senere', og så tog jeg ikke med op på hospitalet på det tidspunkt, fortæller Fie.

Morfaderen døde så, inden Fie nåede nåede at sige farvel til ham. Og han havde spurgt efter Fie, inden han døde, men hun var der ikke.

Det delte hun med sine følgere.

- Og det er sådan en ting, jeg ikke vil dele igen, for så kan folk finde på..., siger Fie, inden hun bliver overmandet af mindet om morfaderens død, og det had, der mødte hende på nettet, da hun meldte ærligt ud.

- Så skrev folk, at jeg ikke var der, da min morfar døde. De skrev, jeg var en bitch, fordi jeg ikke var der, da han døde. Folk skrev, at han fortjente at dø, fortæller Fie stadig rørt til tårer.
 
Nicoline er chokeret over, hvor hårdt Fie blev angrebet af sine unge følgere.
 
- Jeg synes det er meget rørende, at Fie åbner så meget op for os, og jeg tror, det er befriende for hende at være i et selskab med nogle lidt ældre mennesker, for vi har en tendens til at dømme lidt mindre, end dem hun ellers skriver for, siger Nicoline.
 
Se klippet, hvor Fie bliver rørt til tårer:
 
 
 
Fie Laursen fortæller også om dengang, hun føler, hun blev castet som hele Danmarks mobbeoffer via en TV-optræden i den bedste sendetid.
 
-  Jeg troede jo ikke, at jeg ville blive kendt, da jeg gik ind i "Aftenshowet", og så smed hele Danmark ansvar på mig og sagde 'hende her hun skal være fortaler for mobning'. Men jeg ville ikke tale om mobning i to-tre år - jeg nægtede det. Så lavede jeg bloggen for at lave noget sjovt, og jeg kunne godt lide at læse blogs, men så kom den 'det er hende, der er blevet mobbet, hun laver kun en blog for at blive set, og det gjorde mig vildt ked af det, for jeg følte, at jeg havde fundet noget, jeg var god til, siger Fie.
 
- Er det der mobberi så overstået nu?, vil Joachim Knop vide.
 
 
- Det føles ikke som mobning mere, fordi jeg på en eller andne måde har min egen verden, hvor jeg lukker mig inde. Men jeg har oplevet mange ting. Nogle gange når jeg går ned og handler, kan folk godt omringe mig, og den anden dag var der en flok drenge, der sagde 'din luder, mand, se på dig selv', fortæller Fie.
 
- Der skal du lige ringe til Uffe og Joachim, så fortæller vi dem nogle sandheder, siger Joachim Knop.
 
Uffe Holm, der selv er en meget offentlig person, prøver at give Fie et godt råd.
 
- Du bliver nødt til at finde et filter for, hvad du lægger ud, for det kan spare dig for rigtig mange ting. For eksempel: Nogle gange flyver jeg i et privat jetfly. Det er ikke mig selv, der betaler for det, det har jeg slet ikke råd til, det er nogle af mine venner, der betaler. Jeg lægger jo ikke det op på Instagram, at jeg sidder i et privat jetfly, siger Uffe.
 
- For så får du lov at høre for det, siger Joachim Knop.
 
 
- Ja. Det er sådan nogle ting - det skal du bare ikke gøre, siger Uffe og uddyber.
 
- Unge mennesker er ikke klar over det. De vil have taget et billede af sig selv foran flyet. Det går ikke. Vi bor i et land, hvor den slags ikke kan lade sig gøre. Hvis du har en bil, der er federe end din nabos, så ringer han op til kommunen og siger, at du snyder i skat. Så du bliver nødt til at finde det der filter, Fie, for det vil hjælpe dig rigtig meget. Og så er der nogen situationer, hvor man skal sige 'fuck det' og så bare gøre det, for man skal også have noget kant, siger Uffe Holm.
 
Se klippet, hvor Fie fortæller om mobning:
 
 
Se 'Til middag hos' i aften på TV3 klokken 19.
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close