Nyheder15. maj 2015

Jesper i kørestol efter operation: Nu venter måneders genoptræning

Men den gæve nordjyde bevarer det gode humør
Af af
Den gæve nordjyde bevarer det gode humør, selvom han har gennemgået en operation og nu skal bruge tid på genoptræning
Den gæve nordjyde bevarer det gode humør, selvom han har gennemgået en operation og nu skal bruge tid på genoptræning
 Foto: René SchützeJesper Sørensen har vundet tusindvis af danskeres hjerter, efter at den ukuelige nordjyde har fortalt om sit liv med en sjælden sygdom - altid med et smil på læben.

Men de seneste måneder har været hårde for den 17-årige gut, der lider af den sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere. Det kom frem, da han torsdag blev udnævnt til æresborger i Fårup Sommerland.

LÆS OGSÅ: Jespers mor: Vi ved aldrig, hvor længe vi har hinanden

Jesper Sørensen modtog således den fine pris siddende i en kørestol, efter at han kom til skade med sin hofte under et spil fodbold tilbage i februar.

- Bolden flyttede sig ikke særlig meget, men det gjorde Jespers hofte til gengæld. Hans hofte hoppede ud af hofteskålen i højre side, siger Jespers mor, Jette Sørensen, til Ekstra Bladet.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/ee43a7ad63d142ae9847007dec4b78c8.jpgJesper sidder pt. i kørestol efter sin hofteoperation. Her er han fotograferet torsdag, da han blev udnævnt til æresborger i Fårup Sommerland (Foto: René Schütze)


Efter uheldet oplevede Jesper Sørensen seks til syv gange, at hans hofte hoppede ud af skålen - og til sidst valgte lægerne at operere ham for at stabilisere hoften. De kunne ikke blive ved med at sætte hoften på plads.

LÆS OGSÅ: Jesper lider af sjælden sygdom: Sådan har han det i dag

Jesper Sørensen blev opereret i april og var indlagt i omkring 10 dage. Nu venter der så et par måneders genoptræning, da han har mistet noget af sin balance.

Men som altid er humøret højt hos den gæve nordjyde.

- Nu er han som Jesper altid har været. Klar på livet igen, siger hans mor til avisen.

LÆS OGSÅ: Jesper udnævnt til æresborger

Sidst danskere mødte Jesper Sørensen på TV, var i november sidste år, hvor vi fulgte ham til et stort sommertræf for andre børn med den sjældne sygdom.

Det årlige træf stod Jesper Sørensen for sammen med sin familie. Han inviterede i august 2014 børn og unge - der alle lider af progeria - til Nordjylland. Her fik de mulighed for både at prøve kræfter med dansk mad, gokart-kørsel og selvfølgelige en tur i Fårup Sommerland.

Sponsoreret indhold