Nyheder30. oktober 2015

Se billederne fra hans liv: I dag fylder Jesper 18 år

I dag er en stor mærkedag for Jesper Sørensen fra Nordjylland. Jesper blev kendt som ”drengen i den gamle krop”, men i dag bør der vist ændres på den titel. For i dag træder Jesper for alvor ind i de voksnes rækker – han fylder nemlig 18 år. Vi har samlet et galleri fyldt med billeder af dagens fødselar

Jesper Sørensen - progeria

Vi lærte ham at kende som den altid smilende og elskelige nordjyde i TV 2-programmet ”Drengen i den gamle krop”. Men i dag bør der vist ændres på den titel.

I dag fylder den ukuelige nordjyde, der lider af den sjældne sygdom progeria, nemlig 18 år. I den anledning har vi på SE og HØR samlet et stort galleri fyldt med billeder fra Jespers liv.

Du kan se galleriet øverst i denne artikel.

Vi mødte første gang Jesper på TV i 2008, da han medvirkede i TV 2-dokumentaren ”Drengen i den gamle krop”. Her fik danskerne det første indblik i Jesper liv med progeria – en sjælden sygdom, der får kroppen til at ældes otte gange hurtigere end normalt.

Jesper vandt med ét tusindvis af danskernes hjerter med sit positive sind og smil på læben og siden fulgte utallige dokumentarer med Jesper og hans familie, der består af mor Jette, far Niels og storebror Jakob.

Seerne har således været med, når Jesper var til kontrol på børnehospitalet i Boston, blev konfirmeret eller på egen hånd arrangerede en stor fest for børn, der ligesom ham har progeria.

I dag er også en særlig mærkedag for Jesper, for at fylde 18 år sker ikke tit for børn med progeria – faktisk er Jesper lige nu den tredjeældste af alle de børn med sygdommen, som han kender.

Det har hans mor, Jette Sørensen, tidligere fortalt til TV 2.

- Jesper er meget stolt over, at han nu er den tredjeældste af alle de progeriabørn, han kender. Han mener, at det er udtryk for, at han er stærk og ikke giver op endnu, siger hun til TV 2.

Jesper har altid fortalt åbent og ærligt om sit liv - og altid med et smil på læben og en positiv indstilling til livet og déts udfordringer. Siden februar har hverdagen dog ikke været let for den 18-årige gut.

Under en fodboldkamp ramte Jesper bolden så uheldigt, at hans hofte røg ud af hofteskålen, og dét blev den ved med seks til syv gange efterfølgende.

I april valgte lægerne så at operere ham for at stabilisere hoften. De kunne ikke blive ved med at sætte hoften på plads.

Siden operationen har Jesper haft en såkaldt "ortose", som er en beskinne spændt fast mellem knæene. Og selvom skinnen til tider har været i vejen, har Jesper på ingen måder ladet sig begrænse af benskinnen. Og sådan har det altid været med Jesper: Trods modgang og en sjælden sygdom har han bevaret smilet og det gode humør.

SE og HØR ønsker Jesper tillykke med fødselsdagen. Du kan se alle billederne af ham i galleriet øverst i denne artikel.

Sponsoreret indhold