Nyheder1. november 2016

14-årigt kærestepar i blodrus: Dræbte mor og datter

Et engelsk teenagepar brød ind og slog en 49-årig kvinde og hendes 13-årige datter ihjel, mens de lå og sov
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mord.jpg
 (Foto: POLFOTO)

Mellem burgerpapir og Coca-Colakrus til lugten af friture planlagde et 14-årigt kærestepar en aften på McDonald’s i april at myrde kantinedamen Elizabeth Edwards og hendes 13-årige datter Katie.

Ideen om mordene startede egentlig som en joke mellem de to forelskede teenagere, fordi pigen ikke kunne lide fru Edwards.

Men næste nat brød det unge par, bevæbnet med seks køkkenknive i en rygsæk, ind i familien Edwards’ hus i byen Spalding i det østlige England.

Gemte sig på badeværelset
Mens den 14-årige pige gemte sig på husets badeværelse, listede hendes jævnaldrende kæreste forsigtigt ind i soveværelset, hvorden 49-årige mor lå og sov.

Her stak den unge dreng sit offer otte gange med en 20 centimeter lang køkkenkniv, mens Elizabeth prøvede at forsvare sig med hænderne. Han stak hende blandt andet i halsen, for at hun ikke skulle kunne skrige om hjælp.

Under drabet kom hans kæreste ud fra badeværelset for at sikre sig, at alt gik, som det skulle.

– Jeg ville tjekke, om han var okay. Jeg tror, jeg hørte hende sige: ”Lad mig være”. Men jeg er ikke helt sikker. Efter ti minutter hvor han havde lagt hele sin vægt over hende, døde hun, fortalte den 14-årige pige efterfølgende til politiet.

Det rapporterer flere engelske medier fra retssagen, der har rystet England.

Mens Elizabeth lå myrdet i sin seng, fortsatte den unge koldblodige morder videre ind på datterens værelse. Her stak han den 13-årige Katie i halsen to gange og kvalte hende med en pude.

Det unge pars plan var ellers, at pigen skulle have dræbt den jævnaldrende Katie, men i sidste øjeblik overlod hun også det andet mord til sin kæreste, mens hun igen gemte sig på badeværelset.

– Alt, jeg kunne høre, var: ”Lad mig være”, sagt med en skræmmende stemme, helt hæs, fortalte pigen efterfølgende til to betjente.

Sex og ”Twilight”
Efter drabene havde det unge par planlagt at begå selvmord med en overdosis af piller. Men pigen, der tidligere havde forsøgt at tage sit eget liv, blev dårlig ved tanken om at skulle gøre det igen. Så parret droppede ideen.

I stedet gik de to teenagere i bad for at vaske blodet af sig, dyrkede sex og så fire film i den romantiske vampyrserie ”Twilight”, mens de spiste kage og is og drak juice.

Ingen af dem var påvirket af den modbydelige gerning, de netop havde begået.

– Jeg havde det fint bagefter. Han virkede også til at have det fint (kæresten, red.). Han sagde: ”Jeg har gjort mindre slemme ting, som jeg har haft det dårligere med end det her”. Han virkede slet ikke ked af det, forklarede den 14-årige skolepige politiet.

Teenageparret er i dag 15 år, og for nylig blev de begge dømt for mordene på Elizabeth Edwards og hendes 13-årige datter Katie.

Både drengen, der førte kniven, og pigen, der menes at være primus motor i den uhyggelige sag, kan forvente at få livstid på lige fod med voksne forbrydere.

Sponsoreret indhold