Hollywood21. oktober 2014

Dræbte sin modelkæreste: Så mange år skal Oscar Pistorius i fængsel

Sportsstjernen skød og dræbte sin modelkæreste
Af af

Se alle billederne fra retten: Bladerunner brød grædende sammen



Oscar 'Bladerunner' Pistorius fik tirsdag formiddag at vide, hvor mange år han skal tilbringe bag tremmer for at have skudt og dræbt sin smukke modelkæreste Reeva Steenkamp natten til 14. februar 2013.

Det var den sydafrikanske dommer Thokozile Masipa, der tirsdag omkring kl. 10:30 afsagde dom i den spektakulære sag.

- Det følgende er en straf, som jeg betragter som fair og retfærdig, lød det fra dommer Thokozile Masipa, før hun idømte Oscar Pistorius fem års ubetinget fængsel.

Under strafudmålingen lagde dommeren især vægt på, at den 27-årige atletikstjerne ikke før har begået kriminalitet, ligesom hun konstaterede, at han 'angrer sin gerning'.

Forsvareren i sagen, Barry Roux, har den seneste uge forsøgt at overbevise den sydafrikanske dommer om, at Oscar Pistorius' liv ville være i stor fare, hvis han fik en fængselsstraf. Ifølge forsvarsadvokaten har flere sydafrikanske aviser beskrevet Kgosi Mumpuru-fængslet som både brutalt og hærget af bander. En fængselsbetjent fra fængslet har under de sidste dages retsmøder også fremhævet specielt én indsat, der angiveligt skulle have et ønske om 'at gøre det af med Oscar Pistorius'.

Modsat har familien til den dræbte Reeva Steenkamp fastslået, at Oscar Pistorius skulle have en fængselsstraf så 'han kan betale for den tragedie, han har påført hende (Reeva Steenkamp, red.) og vores familie'.

Selve retssagen mod Bladerunner, som Oscar Pistorius også kaldes på grund af sine benproteser, har varet i omkring syv måneder.

Fredag den 12. september blev Oscar Pistorius dømt skyldig i uagtsom manddrab, og det kom ikke som den store overraskelse. I dagene op til 12. september havde den 67-årige dommer Thokozile Masipa fastslået, at 'Oscar Pistorius handlede uagtsomt og med for overdreven kraft', da han sent en februar-nat 2013 affyrede fire skud mod sin badeværelsesdør, hvor kæresten Reeva Steenkamp befandt sig.

Dog blev Oscar Pistorius frikendt for mord og overlagt mord - og han brød hulkende sammen fra sin plads i retslokalet, da dommeren frikendte ham omkring middagstid 12. september:

- Anklagemyndigheden har ikke kunnet bevise, at Pistorius er skyldig i overlagt drab, lød det fra den sydafrikanske dommer Thokozile Masipa, hvorefter tårerne begyndte at trille ned ad kinderne på sportsstjernen.

LÆS OGSÅ: Oscar Pistorius FRIKENDT for overlagt mord

LÆS OGSÅ: Nu har Oscar Pistorius fået sin dom

Oscar Pistorius var tiltalt for at have skudt og dræbt sin kønne modelkæreste Reeva Steenkamp sent om natten 14. februar sidste år.

Dommeren indledte tirsdagens domsafsigelse med at sige, at hun alene havde fundet frem til, hvilken straf Oscar Pistorius skulle idømmes.

Retssagen mod ham har kørt i næsten syv måneder, og fra begyndelsen har Bladerunner fastholdt, at han skød Reeva Steenkamp, fordi han forvekslede hende med en indbrudstyv. Anklageren i sagen, Gerrie Nel, har derimod forsøgt at overbevise dommeren om, at Bladerunner dræbte kæresten med fire skud efter et voldsomt skænderi.

Forsvarer Barry Roux har fra begyndelsen forsøgt at overbevise dommeren om, at parret havde et kærligt forhold til hinanden, forsvareren fik blandt andet Oscar Pistorius til at læse et kærligt Valentinskort højt i retten, som Reeva Steenkamp havde skrevet til ham dagen inden drabet.

Sponsoreret indhold