Nyheder18. september 2016

"Toppen af Poppen": De frelste hinanden

Kent Pedersen og Lasse Kramhøfts partnerskab i dancehall-duoen Djämes Braun har haft en afgørende betydning for dem begge.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/toppen_af_poppen_djames_braun_2.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Musik og rap har altid ligget i kortene for Kent "Kenno" Pedersen og Lasse "Pilfinger" Kramhøft. Begge personer i duoen Djämes Braun er vokset op på Lolland, hvor de sværgede til hip-hop, selvom det blev set ned på i lokalsamfundet. Særligt Lasse søgte derfor mod det friere København, hvor han for alvor satsede på musikken, og det førte ham dybt ind i den professionelle musikbranche - så dybt, at det næsten blev for meget.

Derfor fik han fat i barndomsvennen "Kenno", der på det tidspunkt havde skaffet et musikstudie i en gammel bunker fra anden verdenskrig, og de to begyndte at fjolle rundt med musikken ligesom i gamle dage. Det var her, Djämes Braun blev født.

Disse detaljer fortalte de to hitmagere om i aftenens afsnit af "Toppen af Poppen", hvor de var dagens hovedpersoner.

- Hvis jeg ikke havde mødt Lasse, så havde jeg først og fremmest ikke stået her, siger Kenno. For ham var musikken forblevet på et hobby-plan, hvis ikke Lasse var trådt til. Den garvede producer havde brug for at trække stikket fra det hektiske producerliv, og derfor var det en befrielse for ham at komme ned i bunkeren, hvor det langt fra var professionelt.

- Jeg havde lyst til at være omkring musik, jeg havde bare ikke lyst til at være omkring professionel musik, forklarer han i afsnittet.

Han fortæller, at Djämes Braun-samarbejdet var en drøm for ham, fordi han her kunne arbejde med sine egne ting på sin egen måde, og at partnerskabet med Kenno er helt unikt.

- Vi er som ying og yang, men vi har brug for de to ingredienser i gryden for, at det bliver til den der heksebryg, siger Lasse Kramhøft.

De andre deltagere i programmet lagde mærke til drengenes hektiske historie, og særligt Peter A.G. og Lau Højen bed mærke i, at de to energi-bomber nærmest har frelst hinanden gennem samarbejdet, der har kastet hits som "Fugle" og "Inficeret" af sig.

I aftenens afsnit af "Toppen af Poppen" startede duoen med at hente wienerbrød på to gamle knallerter meget lig dem, de kører på i musikvideoen til deres ørehænger "Kom og gi' mig alle dine penge". Efterfølgende blev gildet skudt i gang af Fallulah med sangen "Lytter ik' til dem". Umiddelbart efter tog Hanne Boel over og sang en meget intens og akustisk udgave af hittet "Inficeret", der gik lige i hjertet på de to fyre.

Aftenen begyndte ud med Peter A.G., der sang "Fugle", selvom han havde lavet den del om på mega-hittet. Blandt andet var hvert vers i en forskellig dansk dialekt.

Troels Gustavsen tog over fra Peter A.G., og han sang den følsomme sang "Barn igen", og her var Djämes Braun-gutterne næsten rørt til tårer.

Ida Corr sparkede gang i festen med en kvindelig udgave af sangen "Farlig Tiger", og Lau Højen satte et rock-twist på duoens samarbejde med Kato og Spectors, nemlig "Ejer det", hvor Carpark North-forsangeren rappede på dansk.

Sponsoreret indhold