Carolines økonomiske påfund: Maskeret underskud

Når minus bliver til plus. Carolines revisorer har omsider fået regnskabet til at se pænt ud. Men driften af slottet er fortsat elendig.

Når minus bliver til plus. Carolines revisorer har omsider fået regnskabet til at se pænt ud. Men driften af slottet er fortsat elendig.

(Foto: Thomas Laursen)

For første gang i mange år er der overskud bag de røde murstensvægge på Valdemars Slot.

Et plus på 5.870.448 kr. står der i det seneste regnskab – måske til TV-baronessen Caroline Flemings store glæde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I 12 generationer og siden 1600-tallet har Valdemars Slot tilhørt Juel-slægten. (Foto: Aller Media)

Men der er ikke noget at råbe hverken skål eller hurra over.

At der i 2017-2018-regnskabet er sorte tal på bundlinjen, skyldes kun, at der er blevet sløjfet en gæld på over ti millioner kr. Og gældseftergivelsen regnes med som en indtægt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Valdemars Slot er en perle, men det koster kassen at drive det. (Foto: Claus Poulsen)

Elendig drift

Slottet slæber stadig rundt på en gæld, der runder 87 millioner kr.

Da værdien af Valdemars Slot ”kun” vurderes til godt 80 millioner kr., er slottet, som på papiret i dag ejes af Carolines 14-årige søn Alexander Fleming, reelt insolvent.

Med andre ord overstiger gælden værdien af murstenene.

Overskuddet på de næsten 5,9 millioner kr. ville have været et underskud på 4,5 millioner kr., hvis ikke en behjertet sjæl – formentlig Rory Fleming, Alexanders far – havde spyttet næsten 10,4 millioner kr. i kassen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Caroline Fleming med eksmanden Rory, der økonomisk holder hånden under Alexander, som skal overtage Valdemars Slot. (Foto: Aller Media)

Tung arv

I 2017 var underskuddet på Valdemars Slot på 6,9 millioner kr., i 2016 på 4,5 millioner kr., i 2015 på 3,5 millioner kr., i 2014 på 4,8 millioner kr., i 2013 på 4,9 millioner kr., og i 2012 på 2,6 millioner kr.

Det er ikke underligt, hvis 43-årige Caroline Fleming har det dårligt med, at hendes teenagesøn skal arve et slot, der kun overlever takket være lån og gældseftergivelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Caroline Fleming og resten af ledelsen skriver i regnskabet, at den fortsatte drift af slottet er usikker. (Foto: Mikael Rieck)

– Selskabets (slottets, red.) fortsatte drift er forbundet med en vis usikkerhed, men det er ledelsens vurdering, at der er opnået tilsagn om de nødvendige kreditfaciliteter, skriver Caroline Fleming og den øvrige ledelse i regnskabet.

Med andre ord:

Valdemars Slot overlever, så længe nogle er villige til at finansiere underskuddet.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close